Naambordje laten maken

Naambordje laten maken | onze historie

Naambordje laten maken

 

Ons bedrijf startte al in 2003 met naamborden. In dit blog vertel ik je alles over de historie van ons bedrijf en hoe het gaat: een naambordje laten maken. We gaan terug naar oktober 2003. Ik ben een paar weken zwanger van mijn eerste kindje, werkte op een reclamebureau en was voornamelijk te vinden boven het toilet. Ruim 26 weken lang zo ziek geweest (maar dat is een ander verhaal). Ik werkte bij een signbedrijf. De hele dag zat ik tussen de vrachtwagenbeletteringen en reclamebrochures in. Voor ons eigen huis wilde ik een naambordje maar ik kon eigenlijk niet zo goed vinden wat ik wilde of ik vond het te duur. Toen ik dat aan mijn man vertelde, moest hij lachen. Hij vroeg: “wat wil je dan precies en ik pakte een potlood en papier en begon te schetsen”. Ik begreep niet zo goed waarom hij dat vroeg totdat ik een paar dagen later ’s morgens op de keukentafel 3 uithangborden zag liggen die hij de dag ervoor gemaakt had. Ik begreep niet helemaal waarom er 3 naamborden lagen en belde hem. Hij zei: “kijk maar wat je ermee doet. Jij verkoopt bij wijze van spreken fietsbanden in Afrika. Dit lukt jou ook wel”.

 

naambordje laten maken

Hoe ik startte met naambordje laten maken

Zo gezegd zo gedaan. Ik reed naar het reclamebureau waar ik werkte en in mijn lunchpauze maakte ik tekst op ons eigen naambord. Een collega zag het en vertelde dat hij die vrijdag een bruiloft had en ook graag zo’n naambord wilde. Ik had er nog 2 thuis op de keukentafel liggen dus ik verkocht mijn eerste naambordje voor aan de voordeur voor € 39,50. Toen ons naambord een paar dagen later bij ons voordeur hing, kwam ik de buurvrouw tegen op de inrit. Ze vroeg waar ik het mooie naambord gekocht had. Ik moest lachen en vertelde dat ik er nog eentje voor de verkoop had.

naambordje laten maken

And the rest is history

 

naambordje laten maken

Ontslag omdat ik zwanger was | naambordje laten maken

Toen ik mijn werkgever vertelde dat ik zwanger was, wilde hij me niet meer naar zijn hippe klantenkring in de Randstad sturen. Hij zei letterlijk: “dat past niet met een dikke buik”. Ik was teleurgesteld, boos en mega verdrietig. Wie ontslaat nou een goede medewerker omdat ze zwanger is. Ik begreep er aan de ene kant niks van en aan de andere kant….. Hij had zelf geen kinderen en had het altijd al wel geroepen en wij dachten allemaal dat hij een grapje maakte. Maar helaas was dat dus niet zo.

naambordje laten maken

Daar zat ik dan. Zwanger en op 3 m2

Zo begon mijn allereerste bedrijf op 1 november 2003. Ik was 15 weken zwanger, kocht van mijn afscheidsgeld bij mijn werkgever een laptop en ik maakte, met hulp van mijn broer een webwinkel waarop je een naambord kon bestellen. Ik miste het contact met andere mensen. Na een paar weken werd het gemis zo erg dat ik besloot om een dealernetwerk op te gaan zetten. Ik wilde na 2 jaar 100 dealers in Nederland een België hebben die onze collectie naamborden zouden verkopen.

2 Keer per week stippelde ik een route uit, zocht 6 mogelijke dealers in een gebied, pakte 6 peelneuten in (een kruidenbitter bij ons uit de Peel) en stapte in de auto. Ik genoot weer van het maken van contact en dat dealernetwerk groeide in een paar weken tijd al uit naar 112 dealers. Het ging als een lopend vuurtje rond. Er is een meisje uit Brabant met een zachte G. Ze komt met een showroomcollectie naamborden, je krijgt een Peelneutje en ze is ook nog eens ontzettend aardig en heeft een razendsnelle dealerservice.

naambordje laten maken

Over die werkgever die me ontsloeg omdat ik zwanger was

Dat is nog wel een mooi verhaal om te vertellen. Een paar jaar geleden zag ik dat die werkgever van destijds bijna maandelijks op mijn Linkedin keek. Na een keer of 6 besloot ik hem een bericht te sturen: “hi Alfred, ik zie dat je regelmatig op mijn Linkedin kijkt, kan ik je ergens mee van dienst zijn”. Toen stuurde hij terug: “ben gewoon geïnteresseerd en heb altijd geweten dat je een flinke dosis lef hebt. Mooi om te zien dat er toch nog iets van je terechtgekomen is”. Nou ja…… Maar het zal wel goedbedoeld zijn.

 

Zo begon dus mijn naambordenavontuur.

Meer lezen over dit avontuur? Over hoe ik het naambordenbedrijf ook weer verkocht en nu weer in 2019 met naamborden startte? Laat het hieronder in een reactie weten

 

Naambord kopen? Hier shop je onze allernieuwste collectie.

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.