occasion lease

interview Zakenvrouw met Pit Cécile Kuipers

Occasion lease

Vandaag starten we een nieuwe reeks van interviews met gepassioneerde Zakenvrouwen met Pit. Cécile Kuipers, haar bedrijf houdt zich bezig met occasion lease, neemt jou mee in haar ondernemersreis.

 

Waar komt jouw ondernemerspassie voor occasion lease vandaan

 

Ik hou van een hoog service niveau en vind het belangrijk om net dat beetje extra te doen voor klanten. Ik merkte tijdens de periode dat ik in loondienst was dat ik aanliep tegen de manier waarop klanten benaderd werden volgens de door de jaren heen ingeslopen regels bij diverse bedrijven. Er was weinig ruimte voor verandering. Het leek mij een mooie optie om mijn kennis van de Automotive en de financiële dienstverlening te bundelen en daar zelf mee aan de slag te gaan.

Hoe heb je de stap genomen om écht ondernemer in occasion lease te worden?

Mijn loopbaan is gestart bij een auto lease bedrijf. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar een grote corporate bank. Ik merkte daar, na 5 jaar, dat voor mij de uitdaging er niet meer was omdat dit soort bedrijven zelfs bij het sluiten van hun deuren nog geld verdienen. Ik ben meer van de uitdagingen; hoe haal ik mijn eigen klanten binnen, hoe zorg ik dat de klant voor mijn bedrijf kiest, hoe ontzorg ik mijn relaties en het aller belangrijkste hoe zorg ik dat de klant behoud en hij de volgende keer weer voor mijn bedrijf kiest. Mijn man was al zelfstandig ondernemer, hij werkte met diverse autobedrijven die hem leads aanbrachten, het lag voor mij in het verlengde om in dezelfde branche te stappen alleen dan online. Ik heb een naam bedacht en ben bezig gegaan met het ontwikkelen van een website en zo is ons occasion lease bedrijf ontstaan. Inmiddels is het bedrijf van mijn man geïntegreerd in NationaleAutolease en doen wij het samen.

Wat was de reactie van je familie en vrienden toen je startte met occasion lease?

Iedereen was positief en had het vertrouwen dat ik dit tot een succes ging maken. Dat is natuurlijk heel prettig want dat vertrouwen heb je wel nodig. Ik stapte tenslotte met mijn ervaring en kennis op het gebied van Financial Lease in een voor mij volledige nieuwe wereld in van Online Marketing.

 

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Dat ligt een beetje aan het tijdstip; als het heel vroeg is dan tref je mijn man (tevens eigenaar van Nationale Auto Lease), mij en onze hond Cooper thuis. Maar als het na 10 uur is dan tref je niemand thuis want dan maken wij altijd een wandeling van 10 kilometer.

 

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Vuurwerk !

 

Waarom ben jij ooit ondernemer in occasion lease geworden?

Ik wilde graag weten of mijn visie van het benaderen van klanten werkt. Ook vanwege een stukje vrijheid; alleen merkte ik na het groeien van het bedrijf dat die vrijheid minder werd in plaats van meer omdat je altijd bezig bent.

 

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan van occasion lease maak jij geen 2e keer?

Wouw lastige vraag….. ik denk dat je fouten blijft maken en daar ook van groeit. Maar wat ik niet meer zal doen is doorgaan met collega’s die ik het voordeel van de twijfel geef.

 

Vind je de balans tussen jouw werk bij occasion lease en privé moeilijk? En hoe bewaak jij deze balans zodat je niet altijd met werk bezig bent?

Ik vind deze balans heel moeilijk. Dat komt ook omdat mijn man ook in het bedrijf zit en hij altijd met zijn werk bezig is. Dus s ’avonds tijdens het eten nog even wat zakelijke dingen bespreken sluipt er bij ons snel in.

Ik wandel veel en wij genieten van de kinderen en kleinkinderen. Verder probeer ik 1 keer per week een avond met een vriendin af te spreken en ga regelmatig naar Yoga.

Op welke socialmedia kanalen is occasion lease actief?

Ik doe voornamelijk Google Ads campagnes (is dat eigenlijk een social media kanaal?).

Tevens heb ik een facebook pagina Nationaleautolease,  maar daar vind ik het altijd moeilijk om de juiste doelgroep “de zakelijke markt “ te vinden. Insta doe ik weinig mee en LinkedIn,  vind ik behoorlijk prijzig.

 

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Kreeft met tomaten pasta en ik ben dol op pancake haha

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit?

Ik ben op donderdag altijd de hele dag op kantoor. Vaak heb ik dan afspraken gepland staan met het Marketing Bureau waar ik mee werk. Na werk kom ik altijd in een heerlijk schoon huis , klaar voor het weekend want op vrijdag probeer ik altijd tijd voor mijzelf te nemen.

 

Wat doe je als eerste als je ’s morgens wakker wordt?

Na het innemen van mijn medicatie lees ik altijd even de krant in bed en kijk ik op mijn Social Media.

 

Welke ondernemersboeken kun je andere ondernemers aanbevelen?

Laat jezelf niet gijzelen van George Kohlrieser

Lean In van Sheryl Sanberg

Leiderschap bij verandering van John P. Kotter

Dromen Durven Doen van Ben Tiggelaar

 Kleine ego’s Grote zielen van Elly Voorend en Piet van Haaster

 

Hoeveel minuten zit jij per dag op socialmedia voor occasion lease?

60 minuten per dag schat ik. Meestal ’s morgens bij wakker worden en ’s avonds na het eten bij TV kijken

Als je volgende week 1 miljoen zou winnen, zou je dan stoppen met ondernemen?

Nee ik zou niet stoppen met werken. Ik vind het fijn om deel uit te maken van de maatschappij en krijg een goed gevoel bij het succesvol zijn.

Heb je al passief inkomen of droom je hiervan?

Ja dat heb ik. Leuk maar ik vind het beheer hiervan altijd veel werk naast mijn bedrijf. Terwijl het huurtermijnen zijn van een jaar of langer. Maar dan is het onderhoud daarna ook altijd weer veel. Schilderen etc.

Hoe zorg je voor me-time?

Door mijzelf af te blokken op vrijdag. Dan ga ik graag naar de kapper en lunchen met vriendin of lekker wandelen met de hond. Mijn man werkt dan wel dus dan ben ik even een dagje helemaal met mijzelf.

Wie is jouw grote voorbeeld?

Ik vind Annemarie van Gaal geweldig. Ik vind haar doortastend en altijd zoeken naar een goede oplossing ook voor de maatschappij. Heb er wel eens aan gedacht om haar te benaderen over het ondernemerschap van vrouwen. Zij zou een goede zijn voor minister van economie. Lees haar Colum graag!

Zou je graag minder uren willen gaan werken?

Ja, ik zou graag 3 dagen per week willen werken.

Haal jij echt omzet uit socialmedia?

Facebook etc. is voor mij moeilijk meetbaar. Mijn meeste omzet komt uit Google Ads. Totaal aantal views is 22.000 en 23.000 waarvan natuurlijk ook een groot gedeelte organisch. Daar was ik in gezakt en ben nu bezig om dit weer op te bouwen door plaatsen van blogs en via linkbuilding.

Heeft corona impact gehad op jou als ondernemer?

In het begin vond ik het een spannende tijd. Zeker omdat mijn klanten ook alleen maar ondernemers zijn. In het begin merkte ik wel dat klanten terughoudender werden en even de kat uit de boom keken maar al snel sloeg dit om in laten wij maar gewoon doorgaan en kwamen de financial lease aanvragen gewoon binnen. Wat natuurlijk wel een probleem is in onze branche is het feit dat er nog steeds slecht nieuwe auto’s worden afgeleverd en dat de voorraad jong gebruikte auto’s afneemt. Een klant is dus langer aan het zoeken naar de auto die aan al zijn wensen voldoet. Wij hebben er wel wat last van gehad maar niet noemenswaardig  in vergelijking met andere branches.

Ik denk dat wat er op dit moment allemaal speelt in de wereld meer impact heeft met de energieprijzen en de oorlog en de onzekerheid die wij voelen bij onze regering dan de Corona. Maar dat is achteraf praten.

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Dat blijft het Dagboek van Anne Frank. Als kind al meerdere keren gelezen. Ik woonde toen in de buurt van Utrecht en daar staat op het Jans Kerkhof een standbeeld van Anne Frank. Op zaterdag is daar een bloemenmarkt en aan het einde van de dag werden alle niet verkochte bloemen om het beeld neer gelegd. Dat heeft altijd zoveel indruk op mij gemaakt. Hoe bizar om zolang in angst en gevangenschap te leven.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

De mooiste reis die ik ooit gemaakt heb was naar Tanzania en Zanzibar. Ik heb zitten huilen van geluk hoe mooi de natuur is en de dieren. Verder ben ik dol op Spanje, Italië, Zuid Frankrijk, maar ook Oostenrijk vind ik fijn. En onze all time favorite is Hill Side Beach Club in Turkije.

Is er een wijze les of nog iets anders die je andere ondernemers kunt aanraden?

Zeker! Zorg dat je als ondernemer zelf in het midden blijft staan. Je moet goed zijn voor je personeel en zorgen dat zij een goede werkomgeving hebben en zich gewaardeerd voelen maar denk ook aan jezelf. Jij bent uiteindelijk degene die onderneemt en het risico draagt.