Ondernemer met Pit | Nicole van Nicoles Letters

Ondernemer met pit | Nicoles Letters

Ondernemer met Pit | Nicole van Nicoles Letters uit Waalre

Waar is dat feestje??? Hier is dat feestje!!! Maar wat moet ik nu weer voor origineel cadeau meenemen? Nicoles Letters kan je hierbij helpen. Zij maakt gepersonaliseerde producten voor verjaardagen, bruiloften, geboortes en ga zo maar door. Wat ga jij de volgende keer cadeau geven?

 

Ondernemer met Pit | Nicole van Nicoles Letters

 

Waar komt je ondernemerspassie vandaan?
Niemand in mijn nabije omgeving is een ondernemer. Bij mij is het gewoon op mijn pad gekomen. Ik ben altijd al creatief bezig geweest met van alles en nog wat en met het handletteren is het ondernemen ook echt begonnen. Ik zit nog in het begin van mijn reis als ondernemer, maar het smaakt naar zoveel meer!

 

Hoe heb je de stap genomen om echt ondernemer te worden?
Ik maakte voor mezelf al een aantal jaar mijn eigen agenda in de vorm van een bullet journal. En daarnaast maakte ik zelf kaarten voor jarige familieleden en vrienden. Iedereen vond dat altijd erg leuk en vroeg of ik ook voor hun kaartjes kon maken. En zo geschiedde het. De aanvragen kwamen steeds meer, dus ben ik mezelf aan inschrijven bij de KVK. Ik ben toen een officiële ondernemer geworden.

 

Wat was de reactie van je familie en vrienden?
In eerste instantie was vooral mijn man erg sceptisch. Hoe kun je hier nou je brood mee verdienen….. En anderen zagen het meer als een bedrijfje naast het werk als leerkracht wat ik ook nog voor 3 dagen doe. Maar steeds meer begint mijn man, maar ook mijn vrienden in te zien dat het toch echt een bedrijf is. Je start altijd klein! Maar mijn droom is groot!!!

 

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?
Dan tref je mijn man Bart aan en 3 kinderen in de leeftijd van 5, 7 en 9. Twee meisjes en een jongen. Op zondagochtend doen we altijd rustig aan en starten we de dag met croissantjes bakken. Op zaterdagochtend wordt er gevoetbald en gehockeyd, dus daarom doen we op zondag rustig aan.

 

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?
Ik ben niet zo goed met GEEN geld uitgeven. Maar heel veel uitgeven aan een super de luxe vakantie vind ik zonde van mijn geld. Wij gaan liever lekker kamperen en genieten van de kleine dingen.

 

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?
Ik heb nooit de intentie gehad om ondernemer te worden. Dit is op mijn pad gekomen en ik geniet van de reis. Ik leer heel veel. Maak ook fouten, maar ik geniet van de reis.

 

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?
Als je meewil doen aan de KOR (kleine ondernemers regeling), bedenk dan vooraf dat 3 jaar niet lang lijkt, maar wel lang is als je grote dromen hebt. Je kunt door deze regeling veel mooie opdrachten missen. En blijf aangifte doen totdat je echt in de KOR zit, zodat je geen boete hoeft te betalen.

 

Vind je de balans tussen werk en privé moeilijk? En hoe bewaak jij deze balans zodat je niet altijd met werk bezig bent?
Voor mij voelt Nicoles Letters niet als werk. Het handletteren is erg ontspannend en naast mijn baan als leerkracht basisonderwijs is het heerlijk om op mijn vrije dagen aan mijn bedrijf te werken.

 

Op welke social media kanalen ben jij actief?
Ik ben actief op instagram en of facebook

 

Wat is jouw favoriete maaltijd?
Ik heb niet echt een favoriete maaltijd, maar voor melkchocola met gebroken hazelnoot kun je me ’s nachts wakker maken.

 

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit. 
Donderdag is mijn dag van Nicoles Letters. Die dag begin ik altijd met alle bestellingen te verwerken, dan ga ik content inplannen en plan ik verder voor de vrijdagen en donderdagen. Ik vind dit altijd een hele fijne dag omdat ik dan even af kan schakelen na 3 drukke werkdagen op school.

 

Wat doe je als eerste als je ’s morgens wakker wordt?
Ik start iedere ochtend met 15 min social media bekijken, daarna ga ik brood voor de kinderen maken en begint de dag.

 

Welke ondernemersboeken kun je andere ondernemers aanbevelen?
Ik lees op het moment veel boeken die raakvlakken hebben met de wet van aantrekking. Het mooiste ondernemersboek wat ik gelezen heb is: think and grow rich van Napoleon Hill (ik heb de Nederlandse versie gelezen).

 

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?
Veel te veel!!!!! 40-60 min. En nu ik dit zo opschrijf, vind ik dat ik moet minderen! Dus dat is een mooi doel voor mezelf.

 

Als je volgende week 1 miljoen zou winnen, zou je dan stoppen met ondernemen?
Nee, zeker niet!!! Ik vind dit te leuk om te doen. Ik zou dan wel een paar dingen uitbesteden die ik nu nog zelf doe. En misschien ga ik dan ook wel meer risico’s nemen. Nu ben ik soms nog te safe.

 

Heb je al passief inkomen of droom je hiervan?
Ja, ik heb een klein passief inkomen door mijn online cursus brushletteren.

 

Hoe zorg je voor me-time?
Door dit bewust in de plannen in onze gezinsagenda. Mijn man en ik hebben ook de afspraak dat we af en toe tijd voor onszelf hebben. Daar worden we allemaal beter van hebben we afgelopen jaren gemerkt.

 

Wie is jouw grote voorbeeld?
Ik vind Winkeltje van Anne een mooi voorbeeld. Zij heeft haar baan op kunnen zeggen en fulltime met haar webshop bezig zijn.

 

Zou je graag minder uren willen gaan werken?
Nee, voor mijn bedrijf kan ik nooit genoeg uren maken!!!

 

Haal jij echt omzet uit social media?
Ik haal omzet uit social media. En hoop dat de zaadjes die ik nu plant binnenkort gaan uitkomen.

 

Heeft corona inpact gehad op jou als ondernemer?
Nee, niet in directe zin. Ik ben zelfs gestart met ondernemen midden in Corona. Sinsds 7 mei 2020 ben ik ondernemer. Ik kon toen veel mensen verblijden met persoonlijke cadeaus.

 

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?
Mijn favoriete boek is “de monnik die zijn ferrari verkocht”, maar op vakanties en in weekenden kan ik ook genieten van een lekker tijdschrift zoals de Flair of Flow.

 

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
Frankrijk! En hoop daar binnenkort weer naar toe te kunnen met de caravan.

 

Is er een wijze les of nog iets anders die je andere ondernemers kunt aanraden? 
Volg altijd je gevoel! Daarmee is het bij mij altijd goed gegaan. Als er iets niet lekker liep, dan lag dat vaak aan mijn gedachte.

 

Shoppingtips ondernemers met pit:

  1. Think and grow rich van Napoleon Hill (Nederlandse versie) 
  2. De Monnik die zijn Ferrari verkocht

 

Nog meer interviews over ondernemers met pit lezen?

Of over Angeliek van Zomerzoen en haar ondernemersreis?