reis Bali voorbereidingen 2023

reis Bali voorbereidingen 2023

reis Bali voorbereidingen 2023

Over een paar weekjes is het zover. We hebben er zo lang naar uitgekeken en gaan eindelijk naar Bali reizen. Deze keer reis ik alleen met mijn tienerzoon. Er zijn best wat dingen die je vooraf moet regelen en ik miste een blog waarin eea uitgebreid beschreven staat. Een soort checklist over onze reis Bali voorbereidingen 2023. Ik heb onze voorbereidingen voor jou op een rijtje gezet. Wij zijn in augustus 2023 geweest.

 

Ticket boeken voor onze Bali reis

Hoe langer van tevoren je een ticket boekt, hoe goedkoper je uit bent. Helaas konden wij door omstandigheden niet eerder dan mei 2023 een ticket boeken. De prijs daarvan viel wat tegen maar als je eenmaal in Bali bent, is het niet zo duur meer. Daarover vertel ik je later in een ander blog meer. Ik kijk altijd op www.skyscanner.nl en vul dan alle gegevens in. Je kunt ook invullen of je rechtstreeks of met een tussenstop wilt vliegen. Wij kozen voor een vrij lange tussenstop in Singapore. Zowel op de heen- als de terugreis 12 uur. Voordat we in Singapore aankomen, hebben we nog een korte stop in Dubai (uurtje maar).

 

Pijn aan mijn oren tijdens vliegen naar Bali

Omdat ik altijd erg last heb van mijn oren tijdens het dalen in het vliegtuig ben ik op onderzoek uitgegaan en vond ik deze. Ik heb trouwens met het opstijgen nauwelijks last maar alleen bij het dalen dus. Soms duurt het echt 2-3 dagen als ik weer thuis ben voordat ik mijn oren weer normaal functioneren. Ik heb deze even in gedaan net voordat we gingen landen. Dat ging perfect. Het is iets minder charmant maar lekker boeiend.

 

Visum voor Bali

Een VOA heb je nodig om Bali binnen te komen en ik heb overal gelezen dat je dit zowel online als op het vliegveld kunt kopen. Het kost ongeveer USD 35 en dit moet je contact betalen. Je mag dan 30 dagen blijven. Betalen kun je in USD of in Indonesische roepia. Dan heb je 500.000 IDR nodig. Je kunt trouwens een VOA ook online kopen maar ik las dat het niet altijd werkt en neem het zekere voor het onzekere.

 

Telefoonkosten in het buitenland | heel goedkoop

Heb jij een abonnement dat alleen in Europa je 4G of 5G dekt? Dan heb ik iets heel handigs ontdekt. Vroeger kocht je dan in het buitenland een belkaartje bij een telefoonwinkel. Je had dan een nummer uit het buitenland en je what’s app werkte alleen nog. Maar bv. bij het bekijken van je bank moest je dan je Nederlandse sim-kaartje in de telefoon stoppen en daarna weer je buitenlandse sim-kaartje.

Dat is nu verleden tijd met een e-sim. Het werkt als volgt:

 1. klik op deze link voor elk land ter wereld
 2. check of jouw telefoon voldoet aan de eisen
 3. vraag de e-sim aan met de link uit 1.
 4. je betaalt en dan krijg je na een paar minuten een code die je kunt scannen (je maakt een foto met je telefoon en dan komt er een link in te staan)
 5. nu zitten er in je telefoon 2 sim-kaarten
 6. je nieuwe sim-kaart zet je aan zodra je in het land van bestemming bent

 

Check je paspoort voor je naar Bali afreist

Op Tiktok zag ik dat een Nederlandse vrouw met een vies paspoort en een omgevouwen hoekje het land niet binnenkwam. Ik heb voor de zekerheid toch maar even goed onze paspoorten nagekeken.

 

Tiktok Zomerzoen 

 

Lange vliegreis naar Bali

Onze vliegreis is lang (anders was deze echt niet te betalen) dus ik heb mijn voorbereidingen goed gedaan.

 • nieuwe boeken op de e-reader | check hier mijn favoriete thrillers
 • Netflix gedownload
 • luisterboeken gedownload

 

Super handig is Bookbeat. Ik heb een proefabonnement voor je geregeld van 60 dagen. Dit is GRATIS. Na die 60 dagen ben je niets verplicht en zeg je gewoon op.

Klik hier om de GRATIS luisterboeken bij Bookbeat te downloaden

Contant geld voor onze reis naar Bali

Ik adviseer je contant geld mee te nemen. Ik bestelde dit een paar weken van tevoren bij het GWK en haalde dit op, op het station in Eindhoven want daar hebben ze een loket. Erg duur vond ik de commissie maar dat schijnt altijd zo te zijn. Ik heb € 250 besteld en daarmee betaal ik 2x een VOA, de taxi naar het hotel voor de eerste nacht en dan heb ik nog wat over (hoop ik) voor de eerste dagen of als ik ergens niet met een kaart kan betalen.

 

Excursies boeken voor onze reis in Bali

Er zijn 2 excursies die we graag willen doen. Eigenlijk 3 (zie hieronder). Ik zou je aanraden om excursies wel vooraf te reserveren. Ik merk dat veel toch al vol zit op het moment dat ik ga kijken.

 1. een fietstour door de rijstvelden van Ubud. Ik boek heel vaak een fietstour op vakantie en ik vind dat meestal één van de meest vette ervaringen. Heerlijk dat ze deze keer fat e-bikes hebben. Dat vind zoonlief ook fijn.

fietstour zomerzoen

 

2. een kookworkshop. Zoonlief vindt koken ook leuk en het lijkt me echt grappig om ’s morgens eerst naar een markt te gaan en daarna samen in een groep heerlijk te koken.

 

3. de tocht naar de Mount Batur lijkt me echt fantastisch. Je gaat dan echt midden in de nacht (rond 2 uur) richting Batur en bent daar rond 5.30 uur als de zon opkomt. Ik heb filmpjes gekeken op internet en aangezien ik net hersteld ben van een heftige knieblessure heb ik deze tour geskipped. Wel met pijn in mijn hart. Mijn dochter en schoonzoon gaan wel op de dag dat wij aankomen dus ik kan nog meegenieten met de filmpjes.

 

Abonnement in Bali voor je mobiele nummer

Als je in Bali van het 4G of 5G-netwerk gebruikt maakt, dan ben je vrij snel arm. Wifi is niet overal heel snel bereikbaar. Omdat ik reis met mijn zoon van 14 jaar oud, wil ik dat hij ’s avonds in onze accomodatie ook lekker kan Netflixen of Youtube kan kijken. Ik las dat de meeste mensen dan zodra ze in een taxi zitten een telefoonwinkeltje bezoeken en dat je dan 2 sim-kaartjes krijgt. Maar op het moment dat je dan bv. je bank wilt checken dan wissel je de sim-kaartjes omdat de code (2-factor) op je “oude” sim komt.
Ik vond dit bedrijf en heb daar 3 esim’s gekocht. Het werkt als volgt: in plaats van een fysiek sim-kaartje, krijg je nu een kaartje in je telefoon bij je andere sim-kaart. Je kiest op hun website een land, kijkt hoeveel dagen je daar verblijft en hoeveel GB je wilt voor je reis en dan krijg je een QR-code. Deze scan je en dan staat je 2e sim-kaartje binnen een paar minuten bij je andere sim-kaart in je telefoon. Zodra je aankomt op de luchthaven, zet je je 2e sim-kaartje op standaard en je kunt je hele reis gewoon lekker een Netflix downloaden, Instagram of Tiktok bekijken. Het is ook nog eens echt goedkoop omdat het bedrijf heel groot op alle netwerken ter wereld inkoopt. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je over je GB gaat. Zodra je op 80% zit, krijg je een berichtje. Opwaarderen gaat heel simpel via hun website.

 

E-Sim kopen voor alle landen ter wereld

 

Bali Belly

Overal op Insta en Tiktok zie je de Bali Belly voorbij komen. Een heftig virus dat je kunt oplopen. Ik kreeg 2 tips om aan te schaffen:

 • activomin hiermee start je een week voor vertrek en dit zorgt ervoor dat je darmen wat meer weerstand hebben
 • enterosgel schijnt heel vies te zijn maar goed te helpen bij diaree
  Je koopt de enterosgel hier
 • schaf handspray aan en maak daarmee je handen steeds schoon. Ik kocht een flinke partij in coronatijd en heb deze nog steeds. Super handig want ze zijn heel plat in je tasje.

Reizen met alleen maar handbagage naar Bali

Je leest het goed. Wij reizen met alleen maar handbagage. Zoonlief en ik gaan 2 weken, dochterlief en haar vriend 3 weken en we reizen allemaal met alleen maar handbagage.

Tip 1: je kleding oprollen ipv opvouwen (dat scheelt echt enorm aan ruimte)

Tip 2: gebruik packing cubes

Koop echt geen heel duur merk. Deze voldoen echt prima en zijn net zo handig als van dure merken (ik kan het weten want ik heb ze allebei).


Tip 3: neem je eigen favoriete haar- en gezichtsproducten mee in deze handige flesjes. ik bestel altijd een aantal stuks en doe deze in mijn handbagagekoffertje. Voordat ik een volgende keer op reis ga, check ik even wat er nog in zit. Daar zit bv. ook altijd een paar slippers in van Ipanema. Ik vind een vloer op vakantie nogal snel vies dus dan heb ik altijd mijn slippers bij me.

Vaccinaties voor Bali

De vaccinaties hebben wij gehaald bij www.meditel.nl. Ik had onze gele boekjes meegenomen en ons daar ter plaatse door een arts laten adviseren wat de beste vaccinaties zouden zijn. Omdat ik diabeet ben, werd me ook een vaccinatie voor buiktyphus aangeraden. Ik heb voor onze reis 3 vaccinaties gehad en mijn zoon eentje. Vlak voor onze reis krijg ik de 2e en in januari 2024 krijgen mijn zoon en ik de 3e vaccinatie en dan zijn we levenslang beschermd. Start wel op tijd met het regelen van de vaccinaties. Bij mij lukte het net om voor onze reis de 2e vaccinatie te krijgen. Er moet een bepaalde tijd tussenzitten (3 weken). Ik vond Meditel fijn en de arts legde alles goed uit. We hebben geen vaccinatie voor rabies gehad. Dat is hondsdolheid. Mijn zoon en ik zijn niet zo’n dierenvrienden dat we elke hond, kat of aapje aaien. Onze vaccinaties werden betaald door mijn ziektekostenverzekering maar het zou kunnen zijn dat je deze zelf moet betalen. Informeer vooraf want het is best prijzig als je het zelf moet betalen.

 

Tussenstop op Singapore Airport

Wij hebben dus 2x een tussenstop op Singapore Airport. De eerste keer overdag en de tweede keer ’s nachts. Nu had ik zelf het idee om met een taxi de bezienswaardigheden te gaan bekijken. Maar toen hoorde ik in een Facebookgroep dat de rijen soms best lang zijn en dat je dan ook weer via security etc. moet. Toen ik op de website van het vliegveld aan het rondkijken was, zag ik staan dat er ook gratis tours aangeboden worden als je tussenstop langer dan 5 uur duurt. Je kunt dan kiezen uit 4 verschillende tours. Ik koos de heritage tour omdat we dan ook in Chinatown zouden komen. Reserveer echt een aantal weken van te voren want veel tijden waren al volgeboekt maar op de website kun je heel duidelijk zien welke tour je kunt nemen als je een bepaalde tijd ook weer terugvliegt.

Hier heb ik de gratis tour Singapore gereserveerd.

Let op: je hebt wel een document ICA nodig dat je hier kunt boeken.

 

Tot zover onze voorbereidingen voor onze reis naar Bali in 2023. Over onze verdere reis en alle tips en tricks schrijf ik aparte blogs.

 

Meer blogs lezen:

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.