schurende bovenbenen

schurende bovenbenen | tips van Zomerzoen

Schurende bovenbenen

Heel veel vrouwen hebben er last van: schurende bovenbenen. Vooral in de zomer met mooi weer, kan de huid van je bovenbenen tegen elkaar aan schuren. Als je dan gaat wandelen of lopen, kan dit rood worden en erg pijnlijk aanvoelen. Wij hebben tips verzameld tegen schurende bovenbenen. Hopelijk zit er een tip voor jou bij.

Schurende bovenbenen behandelen

Iedereen die ooit schurende bovenbenen heeft meegemaakt, weet dat het zowel pijnlijk als frustrerend kan zijn. Dit veelvoorkomende probleem wordt veroorzaakt wanneer wrijving, de huid ruw wrijft. Het kan trouwens overal op het lichaam voorkomen, niet alleen bij je bovenbenen. Schuren wordt het meest ervaren op de dijen, vanwege het constante wrijven van de benen tegen elkaar. Dit kan vooral problematisch zijn bij arm weer, wanneer zweet de huid vatbaarder maakt voor irritatie. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om schuren te voorkomen, zoals het dragen van loszittende kleding (een broek) en het gebruik van een anti-schuurcrėme of -gel. Als je veel last krijgt van het schuren, is het belangrijk om het pijnlijke gebied met zorg te behandelen. Het voorzichtig reinigen van de huid en het aanbrengen van een vette zal kan het genezingsproces versnellen. Met een beetje preventie en zorg kun je voorkomen dat je met dit pijnlijke probleem omgaat.

Ik zweer echt bij deze broekjes. Echt zo fijn.

schurende bovenbenen zomerzoen

 

Super fijn broekje tegen schurende bovenbenen 

 

Wat helpt tegen schurende bovenbenen

Wat helpt tegen schurende bovenbenen? Er zijn een paar dingen die kunnen helpen schuren van bovenbenen te voorkomen. Zorg er allereerst voor dat je vochtafvoerende en ademende kleding draagt. Dit zal helpen om je huid droog te houden en wrijving te verminderen. Je kunt ook een ruime hoeveelheid vaseline of ander smeermiddel aanbrengen op gebieden die gevoelig zijn. Hieronder worden een aantal tips genoemd. Zorg er tenslotte voor dat je gedurende de dag gehydrateerd blijft en voldoende drinkt. Dit zal helpen je huid gezond te houden en het risico op irritatie te verminderen.

 

 

 

 

Eet koolhydraatarm en val af

 1. .koolhydraatarm recept met zalm
 2.  sushi koolhydraatarm
 3.  koolhydraatarm recept avondeten
 4. koolhydraatarm weekmenu

 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.