sfeervol huis

Sfeervol Huis | door Titia de Jong

Sfeervol Huis

 

En toen kwam de diagnose…..stoppen of het leven (gewoon) Sfeervol Vieren.

Met dit recept ben ik aan de slag gegaan! Neem 1 theelepel woondecoratie, 1 kilo interieurdecoratie, een halve liter cadeaus, een snufje duurzaamheid, een pond Lifestyle, een toefje droogbloemen. En een topping van passie, sfeer, geluk in verschillende woonstijlen. Zo is Sfeervol Vieren het ingrediënt voor een sfeervol huis binnen en buiten.

Wie interview ik vandaag over haar webshop Sfeervol Vieren | Sfeervol Huis?

 

1. Waar komt je ondernemerspassie vandaan?

Mijn ondernemerspassie komt uit mijn familie. Een lieve moeder met een eigen onderneming. Een opa als kledingmaker, en een opa met een eigen boerenbedrijf. Je kan wel zeggen het bloed kruipt waar het vandaan komt.

2. Hoe heb je de stap genomen om echt ondernemer te worden?

Na jarenlang een klein smeulend vuurtje, was het nu tijd om over te gaan op actie. Het vuur moest gaan branden. Tijd om ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken. Ik kon wel tig redenen bedenken om het niet te doen, maar ook wel tig tallen redenen om het wel te doen. Na vele gesprekken en onderzoeken gaf een advies dag over Dromen, Durven, Doen mij het laatste zetje om de stap te nemen.

Hoe reageerde jouw familie en vrienden over Sfeervol Vieren | Sfeervol Huis?

 

Mijn familie en vrienden vonden dit zeker niet gek. Ik ben een creatieve, ambitieuze vrouw. Die graag actief de handen uit de mouwen steekt. De vraag was eerder, waarom nu pas?

4. Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Ikzelf, mijn partner en onze studerende kinderen die komen aanvliegen na een drukke studieweek om thuis even lekker te relaxen en bij te kletsen. Verder hoor je onze kleine Doodle blaffen. Een vrolijk dame die iedereen enthousiast welkom heet

5. Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Hmm.. ff denken. Ik ben niet echt van de hele dure dingen qua merken. Hier zou ik dus niet snel mijn geld aan uit geven.

Waarom ben jij ooit met Sfeervol Vieren | Sfeervol Huis gaan ondernemen?

Ik ben ondernemer geworden uit passie en puurheid, lef en doorzettingsvermogen. Ik wordt blij van het stijlen van huizen met leuke en mooie spullen. Doordat ik dit vaak doe kwam ik erachter dat er weinig mooie items zijn die net even anders waren, dit was onder meer een reden van mij om zelf op inkoop en onderzoek uit te gaan. Naar de decoraties die net ff anders zijn. Mijn levensmotto is liever een keer vallen en daarna weer opstaan, dan nooit geprobeerd of blijven liggen.

7. Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Ik weet zeker dat ik nu al veel fouten maak, en dit in de toekomst ook zal blijven maken. Maar de grootste fout die je naar mijn inziens kan maken is om niet te starten met ondernemen.

8. Vind je de balans tussen werk en privé moeilijk? En hoe bewaak jij deze balans zodat je niet altijd met werk bezig bent?

Dit is zeker moeilijk, omdat ik naast mijn eigen bedrijf ook al 14 jaar werk bij een leuke stichting. Gelukkig ben ik van nature erg planmatig en hou van overzicht. Dit helpt mij goed om de juiste balans hierin te blijven vinden.

Op welke social media kanalen is Sfeervol Vieren | Sfeervol Huis actief?

Op instagram sfeervolvieren

Sfeervol Vieren op Facebook

        Sfeervol Vieren op Pinterest

10. Wat is jouw favoriete maaltijd?

Lekker zelfgemaakte risotto met Italiaanse Limocello en als dessert ijs! I Love it!! Daarna nog een heerlijke cappuccino

11. Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit.

Haha mij donderdag bestaat uit: Op tijd opstaan, mail checken en vragen beantwoorden. Het versturen van bestellingen en op onderzoek naar leuke fairs op andere standplaatsen. Verder het huis schoonmaken, wandelen met de hond, gezellig afspreken met mijn zus en ideeën uitwerken en verzamelen voor Sfeervol Vieren.

12. Wat doe je als eerste als je ’s morgens wakker wordt?

Het eerste wat ik doe als ik wakker wordt is mijn wederhelft een goedemorgen wensen en dan uit bed springen, kijken of de zon schijnt….I LOVE IT !!!  en aankleden voor een nieuwe dag.

13. Welke ondernemersboeken kun je andere ondernemers aanbevelen?


14. Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Ik sta er elke keer weer van op te kijken hoeveel tijd social media kost, je bent zo weer tig minuten verder. Ik hou het niet bij qua tijd, maar het maken, fotograferen, bewerken etc. kost  nogal wat tijd naast het zelf dingen bekijken op social media.

15. Als je volgende week 1 miljoen zou winnen, zou je dan stoppen met ondernemen?

Ten eerste zou 1 miljoen winnen super gaaf zijn ! en zou ik absoluut niet stoppen met ondernemen. Ik zou er juist een tandje bij doen, en als extra een educatief programma op gaan starten met de locals in Afrika. Zodat de mensen daar ook een actief inkomen generen en zelf in hun onderhoud kunnen voorzien.

16. Heb je al passief inkomen of droom je hiervan?

Op dit moment heb ik nog geen passief inkomen, ik droom er zeker van. De stip aan de horizon is daarin zeker nog lang niet bereikt. Maar wonderen zijn welkom.

Hoe zorg je in een Sfeervol Huis voor me-time?

Muziekje op en lekker wandelen, ook ben ik dol op lekker buiten leven in de zon, kopje koffie erbij en natuurlijk een stukje chocola en ik ben he-le-maal blij. Jammer dat ik mijzelf soms niet even aan een stekker kan opladen, lijkt mij soms wel eens heel handig als de dag iets te vol is. Verder elke dag bewust genieten! Ook als is de dag te druk, te zwaar, of te veel. Genieten van de kleine momenten is voor mij me-time! Mijn rugzak was anders te vol geweest van de dingen van de afgelopen jaren die niet fijn waren. Waar ik niets mee kan leg ik naast mij neer, en stop de mooie dingen in mijn rugzak die mij energie en balans geven.

18. Wie is jouw grote voorbeeld?

Grote voorbeelden klinkt altijd zo groot. Maar voor mij zijn er twee vrouwen die eruit springen. Bibian Mentel (helaas te vroeg overleden) maar ik heb diep respect voor hoe zij met haar leven omging en ik herken veel van mijzelf in haar. Verder is Michelle Obama een inspireerde vrouw.


19. Zou je graag minder uren willen gaan werken?

Soms zeker weten en geeft mijn lichaam dit ook aan. Maar het opzetten van een eigen bedrijf kost energie en levert ook energie op. Iets met Balans ofzo zeggen ze, ik weet dit goed voor een ander altijd, maar zelf blijf ik het lastig vinden.

Haalt Sfeervol Vieren | Sfeervol Huis omzet uit social media?

Om eerlijk te zijn (nog) niet, ik werk hier hard voor. Naamsbekendheid creëren, door op Insta, Facebook en Pinterest actief te zijn.

21. Heeft corona inpact gehad op jou als ondernemer?

Ik merk dat corona, maar nu ook de oorlog en de hoge inflatie een grote impact heeft op de start van mijn bedrijf. Ik hoor het van vele ondernemers om mij heen. Wat het voor mij extra lastig maakt is dat er maar weinig mensen zijn die van Sfeervol Vieren hebben gehoord. Gelukkig heeft Google mij nu ook toegelaten tot het grote World WW.

22. Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Op dit moment heb ik net De Keuze van Edith Eva Eger uit. Een zeer inspirerend boek! Ik kan het iedereen aanraden. Het gaat er in het leven om dat je altijd een keuze hebt en hoe je daar mee om gaat. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden.

De Keuze is een geschenk aan de mensheid. Een van die zeldzame en onvergankelijke verhalen waarvan je niet wilt dat ze eindigen en die je voorgoed veranderen (aldus Desmond Tutu, winnaar Nobelprijs voor de Vrede)

23. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Afrika heeft mijn hart, maar Italië en Griekenland zijn zeker ook mijn favoriete vakantiebestemming.

24. Is er een wijze les of nog iets anders die je andere ondernemers kunt aanraden?

Geloof in je product, twijfelen mag maar stoppen is geen optie! Liever geprobeerd dan nooit begonnen. Blijf positief, laat een ander niet over je regeren maar kies ervoor te regeren in je eigen onderneming en onder alle omstandigheden.

 

sfeervol huis