stoppen met insuline spuiten

Stoppen met insuline spuiten | ervaringsverhaal

Stoppen met insuline spuiten

Elke keer als ik bij de internist geweest ben, ga ik op dit blog een update bijhouden. Voor jou, als je ook overweegt te stoppen met insuline spuiten, maar ook voor mezelf dat ik later nog eens kan teruglezen wat er allemaal gebeurd is. Ik moet zo vaak naar het ziekenhuis dat ik het soms een klein beetje kwijt ben als ik nog iets van een paar jaar geleden wil terughalen.

 

Januari 2022 & de internist

Deze maand vind ik spannend. Eigenlijk zouden de onderzoeken en het gesprek bij de internist al in december plaatsvinden maar dat is nu net de allerdrukste maand in mijn webwinkel met gegraveerde armbanden. Ik stelde de afspraak zelf dan ook uit. Deze maand wordt er ook weer gekeken naar de plekken in mijn hals dat ook wel arteriosclerose genoemd wordt. Of simpelgezegd: aderverkalking. Dat is natuurlijk iets wat ik niet wil. In augustus 2021 is dit voor het eerst ontdekt toen ik wisselde van ziekenhuis. Jarenlang was ik onder behandeling van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Daar is nooit een onderzoek gedaan naar aderverkalking in mijn lichaam. Pas toen ik wisselde van ziekenhuis omdat ik wilde stoppen om mezelf dagelijks insuline toe te dienen, werd door de internist in Geldrop een onderzoek hiernaar gedaan. Daar kwam uit dat er aan de linkerkant 2 plekjes te zien waren. Tijdens een vorige controle gaf ik aan dat eng te vinden waarop de internist een nieuw onderzoek liet doen.

 

Hoe ontstaat een vernauwing in de halsslagader?

Aderverkalking ontstaat als een bloedstolsel een bloedvat of slagader afsluit, soms met een beroerte als gevolg. Meestal kan dit verholpen worden met medicijnen en soms is een operatie niet te voorkomen. Als ik op een aantal sites op Google wat meer lees hierover zie ik dat dit kan ontstaan door:

 

 • roken (nooit gedaan)
 • hoge bloeddruk (helaas sinds de geboorte van Fenne door het Hellp syndroom)
 • diabetes (mijn zwangerschapsdiabetes ging over in diabetes0
 • overgewicht (dat heb ik gelukkig niet)
 • te hoog cholestorol (helaas familiair)

Dus als ik bovenstaand rijtje bekijk, dan heb ik 3 van de 5 punten. Dat vind ik natuurlijk niet zo fijn om te lezen.

 

Het gesprek met de internist in januari 2022

Ik had dus echt wel gehoopt dat de verkalking minder zou zijn geworden. Mijn leefstijl is koolhydraatarm en suikervrij. Dagelijks beweeg ik minimaal een uur en leef verder erg gezond. Ik rook niet en drink maximaal 4 keer per jaar een keer een wijntje. Tegenwoordig ook koolhydraatarm. Het viel dus echt heel erg tegen toen hij me vertelde dat het erger geworden was. Ook mijn Hba1C (3-maandelijks gemiddelde bloedsuiker) was weer iets hoger dan vorige keer. Vorige keer was het 53 en nu 55. Ook dat viel weer iets tegen omdat ik afgelopen kwartaal echt megaveel bewogen heb en me, ook tijdens de feestdagen met kerst en oud & nieuw, heel goed opgelet heb. Heb me niet laten verleiden door anders te eten maar heb gewoon koolhydraatarm heerlijk gegeten. Het enige wat ik me gegund heb is een puntzak friet in Amsterdam tijdens onze minibreak. Maar die dag had ik dan wel weer 25.000 stappen gelopen. Dus ik vond dat ik het een keertje mocht.

Toen ik hoorde dat ook mijn Hba1C gestegen was, baalde ik enorm. Ik doe dagelijks zo hard mijn best om mijn bloedsuikers laag te houden. Achteraf ging ik samen met mijn partner en dochter evalueren en het laatste kwartaal van 2021 gaf privé heel veel stress. Nu ben ik altijd iemand die zegt dat je shit (dus stress) moet oplossen. Maar deze stress werd veroorzaakt door facturen van buitenaf die ik zelf niet goed kon oplossen.

 

Weer meer medicijnen

Helaas betekent deze uitslag van het onderzoek wel dat de internist wil dat ik cholestorolverlagers Rosuvastatine ga slikken. Ik heb dat een hele tijd tegengehouden. Heb deze medicijnen een tijdlang geslikt toen ik nog onder behandeling in het Elkerliek was maar het was ook een enorme zoektocht naar de juiste verlager. Het bizarre is dat ik ook overgestapt ben van apotheek en mijn oude apotheek wil niet meer aangeven welke verlager ik het laatste geslikt hebt. Daar kon ik wel tegen.

Als ik dit blog schrijf slik ik al een paar dagen deze cholestorolverlager en heb ik ’s nachts maagpijn. Op aanraden van de apotheek slik ik dit medicijn voordat ik ga slapen. Maar eens even aankijken hoe het komende weken gaat.

Al met al was ik dus echt wel teleurgesteld maar ik ben ook een positieve denker. Volgende keer kan het nooit meer zo tegenvallen als nu. Ik kan alleen maar goed voor mezelf blijven zorgen zoals ik nu ook doe.

 

Lees meer:

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.