sushi koolhydraatarm

sushi koolhydraatarm salade | snel klaar

Sushi koolhydraatarm

Dit recept van sushi koolhydraatarm ontstond op een snikhete dag. Ik was eigenlijk een beetje inspiratieloos en had ook echt geen zin om naar de supermarkt te gaan. Ik besloot te kijken wat er nog in de koelkast lag en daar iets van te maken dat én snel klaar zou zijn én iedereen lekker zou vinden.

 

Ingrediënten van deze sushi koolhydraatarm

 • zak bloemkoolrijst (eet niet iedereen uit jouw gezin bloemkoolrijst dan kun je daarvoor ook andere rijst nemen)
 • bakje roomkaas zonder kruiden
 • Kikkoman soyasaus
 • tube wasabicreme (bij Jumbo te koop en soms ook bij AH en Lidl)
 • gerookte zalm
 • paprika
 • natuurazijn
 • zoetstof erythirol
 • peper en zout
 • komkommer
 • avocado
 • serveerring

Hoe maak je deze sushi koolhdyraatarm?

Dat vind ik ook zo fijn aan dit soort gerechten. Ik maak het ’s morgens al en het wordt eigenlijk alleen maar lekkerder als je het wat langer in de koelkast laat staan. Rond 10.00 uur drink ik meestal een kopje koffie. Heerlijk als dat ook buiten kan zoals op deze warme dag. Terwijl ik de koffie maak, doe ik de bloemkoolrijst in een pan. Heet water erbij en laat ik deze net aan de kook komen. Niet te lang koken. Er moet een bite aan blijven zitten. Ik giet de bloemkoolrijst af in een vergiet en loop met mijn kopje koffie naar buiten. Als ik weer binnenkom, roer ik er minimaal een half bakje roomkaas doorheen. Als de bloemkoolrijst nog een beetje warm is, gaat dat beter. Ook gaat er een beetje wasabicreme en soyasaus doorheen.

Zodra je gaat eten

Tijdens het opmaken van de borden proef ik of het voldoende is. Beter nu wat te weinig soyasaus en wasabicreme dan teveel. Dat mengsel laat ik de rest van de dag in de koelkast staan. Snijd de komkommer in 2-en middendoor (dus het lange deel). Hol de pitjes aan de binnenkant uit met een theelepeltje. Snijd de komkommer in dunne reepjes van ongeveer 0.5 cm. Doe deze in een schaal met een grote scheut azijn, water en wat erythirol. Ik maak dit mengsel even in een kopje en dan schenk ik dat bij de komkommer. Zorg dat deze onder staat in het mengsel. Zet dit ook in de koelkast.

Opdienen van de borden van deze sushi koolhydraatarm

Proef of er nog iets bij de bloemkoolrijst toegevoegd moet worden. Leg op een mooi bord een serveerring. Dit is echt zo’n fijn product en je bord ziet er meteen mooier uit. Ik gebruik deze ook voor aardappelpuree, bloemkoolpuree, hamburger mooi uit te steken. Druk de bloemkoolrijst in de serveerring goed aan. Snijd een avocado en paprika in stukjes. Werk in dunne laagjes. Na elk laagje voeg je iets toe van de komkommer, avocado en paprika. Als laatste de fijngesneden gerookte zalm toevoegen en aftoppen met sushikruiden. Deze vind je bij Sligro.

 

 

waar koop ik keto

 

Meer blogs lezen:

 1. .koolhydraatarm recept met zalm
 2.  sushi koolhydraatarm
 3.  koolhydraatarm recept avondeten
 4. koolhydraatarm weekmenu

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.