tomatensoep koolhydraatarm | snel klaar
Tomatensoep koolhydraatarm
Als er bij ons een feestje gevierd wordt dan weet ik dat ik vrij snel na de uitnodiging een berichtje krijg van de familie. Maak je weer de tomatensoep koolhydraatarm? Deze soep past uitstekend bij heel veel verschillende gelegenheden. Wie mij al langer kent weet dat mijn recepten altijd puur, eenvoudig en snel klaar zijn. Dus ook dit heerlijke soepje. Het uiterlijk doet ook wat. Ik zeg altijd tegen de kinderen: “hoe mooier je de tafel dekt, hoe lekkerder het eruit ziet”. Voor deze foto gebruikte ik een etagière van goud en marmer en de soep serveerde ik in een klein weckpotje.
Wanneer serveer je deze tomatensoep koolhydraatarm?
- als onderdeel van een borrelplank
- maak je een hapjesplank? dan is dit een perfect voorgerechtje
- bij een BBQ om de eerste trek te stillen
- broodjesbuffet? dan past deze soep er perfect tussen
- op een warme dag met een koolhydraatarm stokbroodje of een salade erbij
Ingrediënten van tomatensoep koolhydraatarm
Het fijne van dit soepje is dat er maar een paar ingrediënten zijn die ik eigenlijk altijd wel in huis heb. Daar komen ze:
8 personen
- 2 blikken gepelde tomaten (kijk goed naar de koolhydraten want dat kan nog eens verschillen. Ik gebruik altijd die van 3.5 kh)
- uipoeder
- knoflookpoeder
- erythirol (heb je niet altijd nodig)
- peper en zout
- slagroom
- 4 kippenbouillonblokjes
- olijfolie
- 2 liter water
- takje peterselie voor de garnering
- nodig: staafmixer, hapjesplateau, weckpotjes
Hoe maak je de tomatensoep koolhydraatarm?
Neem een pan en giet daarin een scheutje olijfolie. Giet daarin de 2 blikken gepelde tomaten en fruit even aan. Knoflookpoeder en uipoeder erbij. Beetje op gevoel. Je kunt beter met weinig poeder beginnen en later nog wat erbij doen. Andersom is lastiger. Ik gebruik uipoeder en knoflookpoeder ivm de koolhydraten maar je kunt ook verse ui en knoflook gebruiken als je wat meer koolhydraten wilt gebruiken. De tomaten laat je een minuut of 5 pruttelen in de olijfolie. Het gaat heerlijk ruiken. Dan de 4 kippenbouillonblokjes erbij en 2 liter water en peper en zout. Nog eens 10 minuten laten pruttelen en de staafmixer erin. Als laatste een flinke scheut slagroom. Dan proef ik altijd even. Soms, dat ligt aan de oogst van de tomatensoep, doe ik er een klein beetje erythirol (poeder of vloeibaar) in. Maar dat hoeft lang niet altijd. Nu kun je ook wat extra knoflook- en uipoeder en peper en zout toevoegen als dat nodig is. De soep is de volgende dag nog veel lekkerder. Ik maak altijd 4 liter, dus de ingrediënten verdubbelen en vries dan wat in. Altijd handig als iemand moet voetballen of ’s avonds weg moet en even snel iets gezonds wil eten.
Meer blogs lezen:
- .koolhydraatarm recept met zalm
- sushi koolhydraatarm
- koolhydraatarm recept avondeten
- koolhydraatarm weekmenu
Mijn naam is Angeliek en ik blog over
- ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
- stoppen met insuline spuiten
- koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
- geweldige hotspots
- mijn reizen
- interieurs
- en mijn 2 tienerkids
Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.
Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.