tuintrends 2022 Zomerzoen

Tuintrends 2022

Tuintrends 2022

De lente komt eraan en misschien heb jij de lentekriebels in je buik ook al gevoeld. Ook bij mij. Afgelopen dagen was het heerlijk weer. Niks is fijner dan in de lente de tuin zomerklaar te maken, nieuwe sierkussens te kopen en alles te stylen. Daarna kunnen de heerlijke zomeravondjes weer beginnen met een lekker glas wijn en de buitenhaard aan. Wil jij weten wat de tuintrends 2022 zijn? Wij hebben ze voor je uiteen gezet.

 

Trend 1 | tuintrends 2022 | botanische kleuren

Passend in elke tuin zijn botanische kleuren. Het frisse groen past in elke moderne tuin. Je kunt dit combineren met aardetinten maar ook heel erg mooi is het om het groen te combineren in een tuin met natuurtinten zoals versteend grijs. Zelf vind ik het heel erg mooi om grote aardewerk potten neer te zetten met daarin cactussen of grassen. Dat combineert heel erg mooi met de botanische kleuren.

tuintrends 2022 Zomerzoen

tuintrends 2022 Zomerzoen

tuintrends 2022 Zomerzoen

Trend 2 | Ibiza vibes

Dit vind ik zo’n heerlijke trend. Deze trend zie je overal op Ibiza terug in hippe strandtenten. Deze trend vind ik zelf erg rustgevend. Zelf een relaxhoekje maken zoals op de foto? Dat is super gemakkelijk. Maak een soort van tuinschutting van stoere planken die je bij de bouwmarkt of een sloopbedrijf koopt. Daar hang je 2 grote vloerkleden tegenaan en allerlei mandjes waar je plantjes (echt of nep) in zet. Je krijgt heel veel diepte door 2 spiegels er tussen te hangen. Hier wil je toch gewoon zitten met een boek? De tuintafel decoreer je met grassen die je koopt bij het tuincentrum.

tuintrends 2022 Zomerzoen

tuintrends 2022 Zomerzoen

 

Trend 3 | basic gecombineerd met hotelsjiek

Deze trend voelt heel erg stylish aan. De basis is simpel en eenvoudig. Basic tinten maar dan komt het verschil met de trend hierboven. Je gaat deze afstylen met accessoires die je ook in een boetiekhotel tegen zou kunnen komen. Een waterfles met goud (is van HK Living) en mooie schaaltjes en kommetjes in je buitenkeuken voor bv. eitjes, kruiden etc. De oude kruiken kocht ik op een rommelmarkt en in de stenen bakjes serveer ik een broodje als we eters krijgen. Het tafelkleed kocht ik op de markt en gebruik ik hier als loper over onze tuintafel onder onze veranda.

tuintrends 2022 Zomerzoen

tuintrends 2022 Zomerzoen

 

tuintrends 2022 Zomerzoen

tuintrends 2022 Zomerzoen

 

Trend 4 | lampen everywhere

Lampen everywhere noem ik deze trend. Overal hang je lampen, dat geeft een gevoel van geborgenheid. Je hangt ze op als decoratie. Ze branden dus niet echt maar het geeft echt zoveel sfeer (de lampen op de foto gingen trouwens ’s avonds wel aan).

Ook heel erg gaaf is deze “lampen everywhere-trend” boven een eettafel. Overal in de tuincentra en bij sommige bouwmarkten vind je nu een profiel dat je met klemmetjes aan je tafel vast kunt maken. Je krijgt dan een soort van stalen U boven over je tafel heen. Daar kun je heel gezellig heel veel lampjes aan hangen. Tip: kijk eens op Marktplaats of Vinted of daar lampen op staan. Ook vind je deze lampen wel eens bij de kringloop. Dit straatje met lampen spotte ik in Puglia bij een trendy beachclub en ik ga kijken of ik het bij ons ergens kan maken dit jaar.

tuintrends 2022 Zomerzoen

 

Trend 5 | laat de zon maar schijnen

Deze trend is fleurig en zonnig. Sierkussens in allerlei kleuren gecombineerd met geel. Dat kan fel geel zijn maar ook okergeel combineert erg mooi bij deze trend. Je krijgt er meteen een zonnig gevoel van.

Laat de zomer maar komen.

tuintrends 2022 Zomerzoen

tuintrends 2022 Zomerzoen

 

 

Lees meer:

 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 kids