veranda aan ons huis zomerzoen

veranda aan ons huis

Veranda aan ons huis

6 Jaar geleden kocht ik in september ons mooie woonhuis. Toen nog als alleenstaande moeder met een zoon en dochter en een relatie die ook net startte in deze maand. De relatie hield stand en 4 jaar geleden kwam mijn partner bij ons wonen. Mijn huis had meer mogelijkheden om uit te breiden en daarbij staat het in een kinderrijke buurt met een speelveld en voetbalveld om de hoek. Nadat we een half jaar verbouwd hebben aan ons huis, is er even geen energie meer om onze grote droom in de tuin waar te maken. We willen namelijk heel graag een veranda aan ons huis. Eigenlijk is het een luxe buitenverblijf zoals een vriendin van mij zo mooi zei.

Waar komt de veranda aan ons huis?

Ons perceel loopt een beetje raar en is niet standaard een rechthoek zoals bij de meeste woningen in een wijk. Ons perceel loopt in punt aan de achterkant. Dat betekent dat we eigenlijk 3 stukken tuin hebben. Aan de voorkant, aan de zijkant en aan de achterkant. Omdat ik aan de achterkant graag een grote eettafel voor 10 personen wil zodat we daar lekker lang kunnen borrelen in de zomer komt de veranda aan de zijkant.

 

Ons luxe buitenverblijf

Ons buitenverblijf is ontworpen met het oog op ontspanning en entertainment. Het interieur van een landelijke veranda met een comfortabele bank biedt de perfecte setting om te genieten van rustige ochtenden en hele mooie zonsondergangen. Natuurlijk mocht onze Green Egg niet ontbreken. Vooral mijn partner vindt het geweldig om in het weekend de hele dag in de weer te zijn om pulled pork te maken terwijl ik met mijn e-reader op de bank een boek lees. De open haard was iets dat ik heel graag wilde omdat ik het ook in de herfst en lente heerlijk vindt om tijd door te brengen in onze veranda. Onze kinderen zijn inmiddels tieners en vooral op zondagmiddag vaker niet dan wel thuis. Dan is het heerlijk om hier lekker te zitten met een glas wijn en wat lekkere borrelhapjes. Maar ook op zaterdagavond komt er vaak een spelletje op tafel en schuiven de tieners aan die zin hebben om mee te spelen.

Kortom: we hadden ons buitenverblijf veel eerder aan ons huis moeten bouwen om er eerder plezier van te hebben.