verkoudheid genezen in 1 dag Zomerzoen

verkoudheid genezen in 1 dag | grootmoeders tips

Verkoudheid genezen in 1 dag

Verkoudheid genezen in 1 dag  dat willen we allemaal wel toch? Op het moment dat ik dit blog type, lig ik ook onder een dekentje op de bank. Manlief heeft griep en ik denk dat hij mij aangestoken heeft want ik voel een verkoudheid opkomen. Daar wil ik het liefste morgen vanaf zijn. Maar zou dat eigenlijk wel kunnen? Binnen 24 uur van een verkoudheid af zijn? Ik neem je eerst mee in de tips die wij vroeger al kregen van mijn oma.

 

verkoudheid genezen in 1 dag met grootmoederstips

tip 1: een ui pellen (dus de schil verwijderen) en deze doormidden snijden. Dat zette mijn moeder op mijn nachtkastje als ik een verkoudheid aan voelde komen. In de ui zit een stofje dat je neus open laat gaan.

 

tip 2: met de sokken waarmee ik die dag rondgelopen had, gaan slapen. Deze bond ik om mijn nek met een panty als verlengstukje. Waarom? geen idee waarom dat zo is.

 

tip 3: toco tolin onder mijn voeten smeren en met sokken aan gaan slapen. De voetzolen nemen de stoffen die in Toco tolin of Dampo zitten beter op. Ook Tijgerbalsem zou kunnen werken.

 


tip 4: dit vind ik echt mijn life saver. Met dit water mijn neus doorspoelen. Ik begin er direct mee als ik een verkoudheid aan voel komen. In de coronatijd heb ik dit gewoon dagelijks 2 keer gedaan.

 


tip 5: opluchtingspotje noem ik dit altijd. Het ziet er een beetje raar uit maar dit potje heb ik jaren geleden een keer op internet besteld. Ik neem warm water waar ik een theelepel zout (gewoon keukenzout is prima) in oplos. Dan ga ik voorover boven de wasbak hangen. Draai mijn linker oor naar mijn linker schouder (je hangt nu schuin) en dan giet ik heel langzaam het zoutwater door mijn rechter neusgat. Vergeet niet te ademen. Het zoutwater druppelt dan weer uit je linker neusgat. Hetzelfde doe je aan de andere kant. Zorg ervoor dat er geen water achterblijft. Ik ga altijd met mijn neus richting wasbak. Dan snuit ik het water uit mijn neus en kom heel langzaam weer terug.

Dit doet geen pijn en ik vind het wel een opluchting. Ik doe dit als ik verkouden ben een keer of 4 per dag. Het potje gaat jarenlang mee en zou heeft iedereen wel in huis. Hiermee is dit natuurlijk een hele goedkope oplossing.

 


tip 6: zoals je op de foto ziet: ik neem een groot glas met daarin flink wat citroen en sinaasappelschijfjes, plakjes gember en gooi er nog wat kurkumapoeder en kruidnagelpoeder in. Is goed om vitamine C aan te vullen en werkt ontstekingsremmend.

 

verkoudheid verhelpen

Ook vroegen wij onze Facebookvolgers natuurlijk wat zij als ultieme grootmoederstip geven. Hier volgt het lijstje:

 

 • bij keelpijn spoelen met kamillethee. Dit werkt ook goed bij ontstoken ogen.
 • bij keelpijn gorgel je met een mengsel van zout en heet water.
 • maak een doek nat onder de warme kraan en knijp deze goed uit. Deze om je keel knopen met een sjaal er omheen.
 • neem een groot glas en pers er een halve citroen in samen met een halve sinaasappel. Scheutje jenever en kokend water erin en opdrinken.
 • oorpijn: een schijfje ui op het oor en dit vastbinden met een hoofdband.
 • stomen met eucalyptus en verse citroen/gember thee.
 • kriebelhoest: kleine slokjes suikerwater drinken.
 • gember in heet water oplossen, samen met laurier en citroen
 • bij erge keelpijn: geklutst ei met suiker (eventueel een scheutje rum) en dat opdrinken.
 • anijsmelk maken met anijsblokjes en melk.
 • maak verse kippensoep. In kip zit een stofje dat je snel beter laat voelen.
 • citroen halveren en daarin kruidnagel prikken. Zet dit op je nachtkastje.

 

Meer blogs lezen:

 1. unieke kindernaam
 2. koolhydraatarme winterkoffie
 3. vakantiehuisje Limburg huren | ons eigen vakantiehuisje van KusTerug en Zomerzoen
 4. gratis uitje met tieners

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.