Wat te doen tegen fruitvliegjes in huis

Wat te doen tegen fruitvliegjes in huis

Het is er weer tijd voor. Die ellendige fruitvliegjes. De ene dag zie je nog niets en de volgende ochtend is er een hele zwerm rondom je aanrecht of prullenbak. Ik vind ze vies en ik word er mega kriegelig van als ik ze weer aantref. De meeste bekende fruitvlieg is de Drosophilia melanogaster, ook wel het bananenvliegje genoemd. Deze komt af op groente, fruit en op gist (bv. als je een verse pizzabodem hebt gemaakt). Hieronder vind je alle antwoorden over: wat te doen tegen fruitvliegjes in huis.

 

Antwoorden op jouw vraag: “wat te doen tegen fruitvliegjes in huis”

 

Tip 1: zet alles tegen elkaar open

Fruitvliegjes houden niet van tocht en op deze manier gaan er al een aantal vliegen. En dat is precies wat jij wilt.

 

Tip 2: maak schoon, herhaal het en maak nog eens schoon

Maak het aanrecht en je kookplaat extra schoon als de eerste vliegjes zich aandienen. Als er ook maar iets van etensresten blijven liggen, zullen ze daar al op af komen. Gebruik geen schoonmaakmiddel met een heerlijke citroen of appelgeur want dat trekt ze juist weer aan.

 

Tip 3: geen fruit of groente op het aanrecht

Ik koop in de zomermaanden niet teveel fruit en groente in 1 keer en leg het meteen in de koelkast zodra ik thuiskom.

 

Tip 4: let op lege flesjes, potjes in de keuken. Ruim deze meteen op.

Bij ons bleef er nog wel eens een flesje van een biertje staan. Of een pot waar augurken in zaten. We ruimen deze nu echt meteen op richting schuur als deze leeg zijn. Wel spoel ik deze echt heel goed uit, voordat ik deze opruim.

 

 

 

Tip 5: koop een afvalbak die je goed kunt afsluiten

En als we het dan over afvalbakken hebben, is er voor mij echt maar 1 merk dat super goed afsluit en dat is een Brabantia. Ik vond het een mega dure investering totdat mijn man zei: “deze afvalbak gaat wel 10 jaar mee hé”. En nu ben ik er zo blij mee.

 

 

En ben je nu echt nog niet van de ellendige vliegjes af? Als je dit online bestelt, dan ben je er zo vanaf. Het is wonderspul.

 

 

En zijn nu al die ellendige vliegjes weg? Dan heb jij weer tijd voor een goed leesboek. Deze is echt top.  Boeken voor op vakantie 2021.