weekend rotterdam met een tiener zomerzoen

weekend Rotterdam met tieners

weekend Rotterdam met tieners

Het is een week voor de meivakantie en ik vraag aan mijn zoon: “zou je in de meivakantie nog ergens naartoe willen”. Omdat het in de meivakantie ook topdrukte is in mijn webwinkel van KusTerug naamcadeaus omdat het de week daarna moederdag is, kan ik 2 dagen met jou iets doen. Zoon denkt 5 seconde na en zegt dan: “ik ben nog nooit in Roffa geweest”. Leuk, zeg ik dan gaan we daar een weekendje naartoe. Lees hieronder onze tips voor weekend Rotterdam met tieners.

weekend rotterdam met een tiener zomerzoen

check ook mijn blog weekend Rotterdam tips

Hoe wij in Rotterdam kwamen tijdens weekend Rotterdam met tieners

Super eenvoudig met de trein. Wist je dat je voor tieners al voor € 7,95 een dagkaart kunt kopen in de app van de NS. Je kunt die dag zoveel treinen als je wilt in de daluren. Nou gingen wij op zaterdag en zondag en dat zijn sowieso daluren. Wij kochten dus 2 keer een kaartje van € 7,95. Ik zelf heb een abonnement met altijd 40% korting. Goedkoper konden we niet in Rotterdam komen.

Hotel in Rotterdam weekend Rotterdam tieners

Omdat ik lastminute nog op zoek moest naar een hotel, waren veel mooie hotels al volgeboekt. Toen ik de ochtend van vertrek nog een keer op Booking.com keek, zag ik dat het Mainport hotel bij de Erasmusbrug een lastminutedeal had. Ik had daar ooit geslapen voor mijn werk en ik wist dat er een leuk zwembad, sauna, bruincabine bij was. Ook is het hotel centraal gelegen tussen centrum en Erasmusbrug. Aangekomen in het hotel was het een drukte met inchecken. De schoonmaakploeg had onze kamer nog niet klaar en voor het eerst in mijn leven kreeg ik een upgrade. Wow wat een mooie kamer. 3 bedden en wat mijn zoon het leukste vond: een bubbelbad in de kamer met een TV in de spiegel. Het ontbijt is echt heerlijk en we hebben samen een alcoholvrije cocktail gedronken in de bar.

weekend rotterdam met een tiener zomerzoen

De eerste dag tijdens ons weekend Rotterdam met tieners

We kwamen rond lunchtijd aan in Rotterdam. Vanaf het station zijn we door de Koopgoot richting de Markthal gelopen. Het was de bedoeling dat we daar zouden lunchen maar het was echt zo ontzettend druk overal. Totdat mijn zoon een slim idee had om buiten de Markthal te gaan kijken of er een leuk restaurantje was. We kwamen bij Yuguo aan en we dachten dat het iets van sushi zou zijn. Maar het bleek een hotpotrestaurant. Echt super leuk. Je zit samen rond een grote kom met hete bouillon waar je allerlei lekkere vleesjes en groentes in klaarmaakt. Het lijkt een beetje op fondue. De porties waren heel erg groot. Heerlijk gegeten en een echte aanrader. En niet minder belangrijk voor mij: het vlees en groente is koolhydraatarm eten voor mij.

Daarna zijn we rustig naar ons hotel gewandeld en hebben op de hotelkamer even gechilled.

Na het chillen zijn we via de Erasmusbrug naar de Kop van Zuid gelopen. Daar hebben we rondgewandeld en een drankje gedaan bij Hotel Americain. Het oudste hotel van Rotterdam. Het interieur is super mooi en een plaatje om te zien. In dezelfde straat lag onze volgende stop. Restaurant Mood van Eline Wu. Tijn had zelf een restaurant uitgezocht en hij vond hier een sushiboot. Dat leek hem wel iets. Omdat ik niet veel sushi eet i.v.m. de koolhdyraten bestelde ik nog oesters en sateetjes zonder saus erbij.

Na het eten zijn we lekker gaan zwemmen in ons hotel en heerlijk in slaap gevallen.

 

Vet uitje in Rotterdam met tieners

De volgende ochtend bij het ontbijt gingen we samen bekijken wat we gingen doen op die dag. We kwamen uit bij Splash tours. Je krijgt dan een bustour door Rotterdam en dan verandert de bus in een boos. Soort van Barbapapa-idee. Wij hadden ons als laatste aangemeld voor deze tour en werden dan ook op de allerlaatste plek (lees achterin) de bus geplaatst. Wij baalden een beetje. Totdat de tourgids ons net voor de splash naar voren haalden en we het beste plaatsje in de bus kregen. Vet hoor als je met flinke snelheid het water inrijdt. Daarna nog een tochtje door de havens. Mega aanrader voor tieners als je naar Rotterdam gaat. Ons weekendje zat er alweer op. We zijn via het Erasmusziekenhuis naar het station gewandeld. Onderweg nog wat lekkers gekocht als lunch en weer veilig in het Zuiden van Nederland aangekomen. Waarom we naar het Erasmusziekenhuis gingen? Tijn’s peetoompje heeft daar ooit gelegen na een ongeluk en ik moest erg plassen en wist dat daar toiletten waren bij de ingang;-)

Rotterdam is echt heel erg leuk met een tiener. Het is een veelzijdige stad met veel verschillende culturen. Wij zouden het iedereen aanraden.

 

Meer blogs lezen:

 1. naar Malaga met tieners
 2. het mooiste en gevaarlijkste wandelpad van Europa met tieners
 3. gratis uitje met tieners net over de grens in Duitsland
 4. Valencia met een tiener

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.