weekend Rotterdam tips

Tips voor een weekend in Rotterdam met tieners

weekend Rotterdam tips

Wil je een weekend in Rotterdam doorbrengen met tips. Dan hebben wij heel veel inspiratie voor je. Wij hebben ook een blog geschreven als je met tieners Rotterdam wilt bezoeken. Dat blog vind je hier weekend Rotterdam met tieners.

 

5 gratis uitjes in Rotterdam voor tieners | weekend Rotterdam tips

Pubers zijn al duur genoeg. Dus is geld besparen tijdens uitstapjes helemaal geen slecht idee. Wil je graag weekend Rotterdam tips? Hieronder vind je de 5 allerleukste op een rijtje.

 

5x gratis eropuit met tieners in Rotterdam

Roffa is de ultieme stad voor een dagje of weekendje weg met tieners. Deze metropool heeft namelijk alles: een bijzondere geschiedenis, veel moderne bouwwerken, kunst en cultuur… kortom heel veel moois! Met deze 5 leukste gratis uitjes in Rotterdam voor tieners kun je flink wat geld besparen. Kun je dat geld weer mooi uitgeven in De Koopgoot of in de winkelstraten van de Witte de Withstraat bijvoorbeeld.
Waar ga jij als eerste naartoe?

Tip 1 -Street art route Rotterdam weekend tips

De gratis street art route volgen is mijn allereerste budget tip. Dit is namelijk wat mij naar deze stad trok toen ik een weekendje Rotterdam met de tiener aan het plannen was. De kunst ligt op straat in Roffa. Letterlijk en figuurlijk! Er zijn maar liefst 7 kunstroutes te volgen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een app die je kosteloos kunt downloaden via de Google Play Store over de AppStore. Wij wilden niet vast zitten aan een bepaalde route, dus besloten we een paar kunstwerken op de kaart uit te kiezen die in de buurt van onze andere geplande activiteiten waren.

De graffiti muurschilderingen zijn voornamelijk gemaakt door Rotterdamse kunstenaars. Er zijn er zelfs zo veel dat je ze ook tijdens je bezoek per ongeluk tegen kunt komen. En je hoeft echt geen kunstliefhebber te zijn om deze street art te waarderen. Er zitten namelijk echt prachtige werken bij.

Tip 2 – Het Park

Er zijn drie bekende parken in de drukke binnenstad. Heb je even behoefte om de rust op te zoeken? Ga dan lekker wandelen door een stadspark, zoals het Kralingse bos of het Vroesenpark. Vanuit Het Park heb je mooi zicht op de bekende Euromast. Het is een heerlijk park om gezellig doorheen te wandelen. Op zonnige dagen zitten hier veel locals te werken, te borrelen en doen hier zelfs yoga of capoeira. Neem eventueel zelf wat te eten en te drinken mee en neem plaats in het gras
voor een gezellige picknick met je puber.

 

Tip 3 – Kubuswoningen

Een bezoekje aan Rotterdam is niet compleet zonder de Kubuswoningen gezien te hebben! Deze bijzondere woningen zijn een ontwerp van de Nederlandse architect Piet Blom en trekken al jaren talloze toeristen naar dit pleintje naast Station Blaak.
Voor een paar euro kun je een kijkje nemen in een modelwoning en er is zelfs een hostelketen die kamers verhuurd in de kubussen. Maar je mist niets als je de gebouwen alleen maar van de buitenkant bekijkt, want op internet zijn genoeg foto’s en filmpjes te vinden van de kleine woningen. Je kunt in plaats daarvan hier ook gewoon rondwandelen en bij de bewoners naar binnengluren, zonder dat je het je ook maar iets kost.

Ook heel leuk: glamping in (de buurt van) Rotterdam‘.

Tip 4 – Rotterdam Discovery

Een andere gratis activiteit is een bezoek aan Rotterdam Discovery. Je vindt deze bezienswaardigheid op de begane grond van het toeristeninformatiepunt aan de Coolsingel.

Hier leer je alles over de stad, bewonder je een grote maquette en wordt er een kort filmpje vertoond over de geschiedenis van Rotterdam. Een beetje een leerzame activiteit hoort ook wel bij een dagje weg met een tiener, toch?

 

Tip 5 – De Luchtsingel

Als laatste in dit rijtje gratis uitjes in Rotterdam met een tiener noem ik De Luchtsingel. Deze grote gele brug kun je bijna niet over het hoofd zien, vanwege de opvallende kleur. Het bouwwerk bevindt zich op loopafstand van Rotterdam Centraal Station.
Het is een brug waar veel Instagram foto’s en TikTok filmpjes worden opgenomen, dus je puber zal hier ook vast even de smartphone nodig hebben.
Vanaf deze brug kun je kijken over het spoor, loop je zo naar De Dakakker (de grootste gemeenschappelijke moestuin van Europa) en zie je regelmatig mensen sportlessen krijgen van een instructeur.

 

Low budget Rotterdam

Zo zie je maar weer, een low budget uitje met tieners in Rotterdam plannen is helemaal niet zo moeilijk. In de bruisende stad is altijd wel iets te zien en te doen. Zo heb ik een bezoek aan de oude haven of De Markthal nog niet eens genoemd.
Bedenk leuke opdrachten voor onderweg, zodat je tiener zich niet zal vervelen. Vraag tieners bijvoorbeeld om een soort foto bingo te maken die je van tevoren hebt bedacht. Laat ze bijvoorbeeld zaken fotograferen als:

 • Het woord Rotterdam
 • Een hoog gebouw
 • Mooi kunstwerk
 • Een geveltuin
 • Heel oud gebouw

Beloon je puber met een kleine prijs zoals een ijsje als ze alles van de bingo hebben gevonden. Neem eventueel zelf eten en drinken mee om nog meer geld te besparen. In de stad zijn 40 watertappunten te vinden waar je gratis je flesje mag vullen.
Hopelijk heb je met deze low budget tips een ontzettend leuke tijd in Rotterdam met je tiener! Meer kidsproof tips vind je op mijn reisblog eengoedereis.nu

Liefs, Mirjam
(moeder van 16-jarige Noah, 7-jarige Eli en 5-jarige Filou)

 

 

Lees over andere gratis uitjes

 

  1. gratis uitje in België net over de grens
  2. vakantie met tieners in Nederland
  3. Instagram- & Tiktok streetartwandeling in Arnhem (Gelderland)