weekendje amsterdam met een tiener rijksmuseum

Weekendje Amsterdam met een tiener | tips V

Weekendje Amsterdam met een tiener

Sinds een jaar of 5 geef ik mijn kinderen geen verjaardagscadeau meer maar krijgen ze een herinnering als cadeau. Willen ze een weekend in Nederland dan mogen ze elk jaar iets kiezen. Willen ze graag een weekendje weg met het vliegtuig dan mogen ze om de 2 jaar. Mijn zoon is in februari 10 jaar geworden en koos voor Amsterdam. Lees hieronder al onze tips voor een weekendje Amsterdam met een tiener. De quality time die ik dan samen met 1 kind heb, vind ik zo fijn. De voorpret op ons weekendje weg is fan-tas-tisch, de dagen tijdens het weekend ge-wel-dig en het napraten en de foto’s le-gen-da-risch.

 

Ons hotel in Amsterdam | city trip met tieners

We kozen voor een geweldig hotel net buiten de stadsgrenzen van Amsterdam. Het heet Amsterdam Forest Hotel. Heel gemakkelijk bereikbaar met de tram of met de bus. Het ontbijt is biologisch en echt super lekker. De hotelkamer is met donkere tinten. Super mooi en luxe.

weekendje amsterdam met een tiener

weekendje amsterdam met een tiener ontbijt

 

Anne Frank en hoe wij aan kaartjes kwamen | Amsterdam met tieners

Het is een verhaal apart om binnen te komen bij Anne Frank. 80% van alle entreekaartjes wordt online verkocht. Ik wilde 5 weken van tevoren kaartjes via de website reserveren maar alles was al weg. Er worden geen kaartjes aan de ingang verkocht, echt alleen online. Hoe zijn wij toch binnengekomen? Om 7.45 uur ben ik de website gaan bezoeken. Elke minuut heb ik de website ververst tot 9 uur. Dan gaan de tickets online voor die dag. Die 20% dus. Je ziet op welke positie je staat. Geen wanhoop als je boven de 1.000 zit. Er zijn weer heel veel mensen die afhaken. Tussen 9 en 9.15 uur kun je de tickets bestellen. Bedenk wel vast van tevoren welk tijdvak jullie het beste uitkomt. Lees hieronder verder over onze tips voor een weekendje Amsterdam met een tiener.

Binnen bij Anne Frank

Toen ik binnenkwam herkende ik niets meer van het museum dat ik jaren geleden tijdens schoolreis had bezocht. Er was een modern gedeelte aangebouwd. Je krijgt allemaal een soort telefoon en de rondleiding volgt via die telefoon in jouw eigen taal en op jouw eigen snelheid. Mijn tiener vond het prachtig. Hij is erg geïnteresseerd in geschiedenis en hij heeft ademloos geluisterd. Je bent ongeveer een uur binnen. Daarna kun je nog lekker wat drinken met uitzicht op de gracht en op de mensenmassa die voor het museum staan.

 

Madame Tussauds

Zoonlief had bovenaan zijn lijstje Madame Tussauds staan. Jullie zijn van mij gewend dat ik mijn eerlijke mening geef in dit blog. Ik vond het wel heel erg commercieel. De kaartjes had zoonlief voorafgaand aan ons weekend zelf gewonnen bij Vakantieveilingen. Dat maakt de beleving nog leuker en hij is er 2 dagen mee bezig geweest omdat hij niet teveel wilde betalen. Binnen bij Madame Tussauds worden overal foto’s gemaakt. Voor alle dingen die je wilt doen (even in een racewagen zitten) moet je extra bij betalen. De foto’s kun je op het einde kopen. We hadden maar liefst 8 bonnetjes. Ik vond het ook erg klein, was 3 jaar geleden in New York geweest en dat is veel spectaculairder. Maar zoonlief vond het geweldig en daar ging het om. Wel fijn was het winkeltje aan het einde met Enzo Knol-producten. Eindelijk een vette gymtas gescoord. Voor jongens is het best lastig om iets leuks te vinden.

 

Believe it or not

Zoonlief had zelf een lijstje gemaakt en was daar een dag mee bezig. Hoog bovenaan stond Believe it or not. Enzo Knol was de inspiratiebron voor hem. Dit leuke museum is aan de Dam. Er zijn 4 verdiepingen vol met feitjes en weetjes. Je loopt ongeveer 60-90 minuten rond en kunt daarna genieten van een heerlijk drankje in de bar op de bovenste etage (met uitzicht op de Dam). Wij vonden het erg leuk. Hiervoor hebben we ook kaartjes op een veilingsite (Vakantieveilingen of Ticketveiling) gekocht.

 

Rijksmuseum

Wist je dat je bij het Rijksmuseum een familierondleiding speciaal voor kids/tieners kunt boeken. Dit is zo super leuk. In kindertaal wordt uitleg gegeven door bijvoorbeeld met een zaklamp de hoogtepunten te spotten. Of met een kanon of vergrootglas. Familierondleidingen voor kinderen in het Rijksmuseum: dit moet je gedaan hebben tijdens een weekendje Amsterdam met een tiener.

weekendje amsterdam met een tiener rijksmuseum

Amsterdam look-out

Schommel boven Amsterdam vanaf het hoogste gebouw van Amsterdam. Deze ervaring is duidelijk niet voor watjes. Je schommelt dus echt vrij in de lucht vanaf dit hoge gebouw. Je moet het maar durven deze Amsterdam look-out nieuwe hotspot.

 

Amsterdamse bos met een kano

Met een kano door het Amsterdamse bos peddelen is heerlijk om te doen. Vooral bij warm en mooi weer. Peddel rustig op jullie tempo door dit mooie natuurgebied. Je kunt hier boeken.

 

Shoppingtips

  1. handige rugzakken voor een weekendje weg
  2. toiletartikelen als je op reis gaat
  3. leesboeken voor in de hotelkamer

Lees meer

  1. wat is het beste telefoonabonnement voor je kind

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over:

🖤 chronisch ziek | diabetes

🖤 koolhydraatarm eten

🖤 ondernemende moeder met 3 bedrijven en 3 blogs

🖤 2 kinderen

🖤 gescheiden met nieuwe liefde en bonuskids

 

Heb jij nog tips voor een weekendje Amsterdam met een tiener? Stuur dan een email naar info@zomerzoen.nl