bonbons met pindakaas

Bonbons met pindakaas | koolhydraatarm

Bonbons met pindakaas

Soms heb ik bij de koffie zo’n zin in iets van chocolade of een bonbon. Je herkent het vast wel. Vroeger, toen ik nog niet koolhydraatarm at, nam ik dan een stukje chocolade. Vooral die van Tony was favoriet. Maar nu maak ik mijn eigen bonbons met pindakaas. Ik maak er altijd een aantal zodat ik even vooruit kan.

 

Hoe maak ik koolhydraatarme bonbons?

  • 100 gram pure chocolade (zo hoog mogelijk cacaogehalte)
  • 30 gram stevia zoetstof (poedervorm) of erythirol
  • 30 gram kokosolie
  • 100 gram pindakaas, ik neem die van Lidl of Albert Heijn en check goed de voedingswaarde
  • 25 gram roomkaas
  • beetje zout
  • siliconen vormpjes, deze kocht ik bij Bol.com

Je begint met het smelten van de chocolade en de kokosolie in een steelpannetje. Ik doe dat au bain marie. Ik zet een pan water op en hang daar een kommetje of steelpannetje in zodat de chocolade langzaam smelt. Op deze manier kan de chocolade niet aanbranden. Blijf roeren totdat alles gesmolten is en voeg de zoetstof toe. De chocolade doe je in de vormpjes (ik maak er 9 uit bovenstaand recept) en dat zet je in de vriezer.

 

De vulling van koolhydraatarme bonbons met pindakaas

Als de chocoladevormpjes in de vriezer staan, ga ik verder met de vulling. Je smelt in een steelpan de roomkaas, stevia en de pindakaas. Blijf goed roeren totdat alles gesmolten is. Daarna haal je de vormpjes uit de vriezer en vult ze met de pindakaasvulling. Ik hak ook wel eens wat walnootjes fijn en roer deze door het mengsel.

 

Waarom eet ik koolhydraatarm?

Sinds jaren eet ik koolhydraatarm omdat ik diabeet ben sinds de geboorte van mijn oudste dochter. Als ik koolhydraatarm eet, hoef ik minder insuline te spuiten. Daarnaast wil ik graag op gewicht blijven. Wil jij afvallen? dan is een koolhydraatarm perfect voor je. Je hoeft niet heel creatief in de keuken te zijn om heel erg lekker koolhydraatarm te eten. Wekelijks deel ik heel veel tips op mijn blog.

 

Wil je weten waarom ik koolhydraatarm eet?

 

Lees meer: koolhydraatarme hapjes

 

Lees meer: koolhydraatarme slagroomtruffels

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.

Groet Angeliek