cappuccino koolhydraatarm vrouwwatbenjemooi

Cappuccino koolhydraatarm

Cappuccino koolhydraatarm

Voordat ik wist dat ik diabetes had, dronk ik elke morgen op kantoor 2 kopjes cappuccino. Tegen een uur of 11 kreeg ik altijd gigantische hoofdpijn en voelde ik me niet lekker. Ik dacht altijd dat dit kwam door de werkdruk of de ventilatie in het bedrijfspand. Voor degene die mij niet kent: ik ben ook eigenaar van de webwinkel met naamcadeaus oa. sieraden met naam en naambordjes voordeur. Totdat ik ineens wist dat ik diabeet was. Ik schrok telkens als ik mijn suikerwaarde in mijn bloed prikte. Toen ik me begon te verdiepen in het lezen van verpakkingen, zag ik tot mijn grote verbazing dat melk heel veel suikers bevat. Vanaf dat moment drink ik mijn cappuccino koolhydraatarm.

cappuccino koolhydraatarm vrouwwatbenjemooi

 

 

Hoe maak ik mijn cappuccino koolhydraatarm?

Nodig:

1 melkopschuimer (zie hieronder mijn shoppingtips)

beetje slagroom of Alpro sojamelk of Melkkan sojamelk | even kijken wat de minste koolhydraten heeft, de laatste heeft 0,9 kh / 100 gram)

verse boontjeskoffie (of Senseo kan ook: Senseo apparaat aanbieding)

Ik klop de slagroom stijf met het kloppertje. Voorheen had ik een koffiezetapparaat met zo’n melkreservoir. Alleen de slagroom is te dik voor zo’n reservoir. Dit vind ik een handig en goedkoop alternatief. Bij de slagroom laat ik koffie lopen. Dit verdeelt zich dan heel mooi in het glas. Kijk maar op de foto. Ik vind het lekker om er een zoetje in te doen maar dat hoeft natuurlijk niet.

 

Hoe drink ik een cappuccino koolhydraatarm als ik onderweg ben?

Als ik onderweg ben, zoals bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg, vind ik het heerlijk om op een terras een cappuccino te drinken. Maar vaak had ik daar toch al vrij snel spijt van omdat ik me daarna weer niet zo lekker voelde. Ik doe dat nu anders. Ik heb hele kleine bakjes gekocht bij Hema. Volgens mij zijn ze bedoeld om een saladedressing in te bewaren. Ik vraag in een restaurant of ik een klein beetje slagroom mag samen met een extra glas of kopje. Daar doen ze eigenlijk nooit moeilijk over. De slagroom is natuurlijk ongezoet.

Aantal koolhydraten in cappuccino

Met mijn kloppertje (zie hierboven bij de shoppingtips), dat ik altijd in mijn handtas heb, klop ik de slagroom dan snel stijf en laat er de verse koffie bijlopen in het andere glas. Zo drink ik toch een heerlijke cappuccino koolhydraatarm maar blijft mijn bloedsuiker wel keurig op peil.

Aantal koolhydraten:

magere melk 5.5 gr / 100 gr

halfvolle melk 7.2 gr / 100 gr

volle melk 5  gr / 100 gr

slagroom 1.6 gr / 100 gr

Melkkan soyamelk 0.9 kh / 100 gr

 

waar koop ik keto

 

Andere blogartikelen met koolhydraatarme recepten

 

Toetje met aardbeien

Gevulde eitjes met zalm

Slagroomtruffels

 

Heb jij ook een lekker recept voor cappuccino koolhydraatarm? Laat het me ajb weten. Ik neem het graag op in mijn blog.

 

 

Meer blogs lezen:

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.