Kiphapje met bacon en mango | Koolhydraatarm

Kiphapje met bacon en mango

Herken je dat gevoel op een verjaardagsfeestje dat er alleen maar hapjes op tafel staan die je op een toastje kunt smeren? Voor mij als diabeet is dat not done. Soms eet ik er wel eens iets van maar ik heb dan later ook vaak last van mijn buik omdat ik altijd koolhydraatarm eet. Daarom vind ik het lekker om met een verjaardagsfeestje een schaal met koolhydraatarme kleine hapjes te maken. Dit kiphapje met bacon en mango is ideaal ervoor. En er is dan ook genoeg plaats over voor een flink stuk taart voor de liefhebber. Dit hapje is heel eenvoudig te maken.

hapje met kip bacon en mango vrouwwatbenjemooi

Lees meer: hoe komt het dat ik diabeet ben. Klik hier

Lees meer: koolhydraatarme slagroomtruffels. Klik hier

Ingrediënten van dit kiphapje met bacon en mango

  • kipfilet
  • bacon
  • mango (vers maar mag ook uit de vriezer)
  • alle ingrediënten te bestellen op AH.nl. Klik hier

Snijd de kipfilets in mooie gelijke stukjes en omwikkel ze met een stukje bacon. Ik draai er altijd een flink stuk omheen omdat ik dat lekkerder vind. Daarna bak je de kipstukjes, zonder boter of olie, in een koekepan. Je bakt ze heel langzaam gaar in een minuut of 10 en je draait ze regelmatig.

Laat de kipstukjes afkoelen, rijg ze aan een prikker en afstylen met een stukje mango.

Lees meer: koolhydraatarme bosbessencake. Klik hier

Lees hier ook verder:

Ben je blij met dit artikel? Dan vinden wij het heel fijn als je dit deelt op social media.

Op KusTerug hebben we altijd superacties met naamcadeaus. Bekijk hier alle gave producten.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van Vrouwwatbenjemooi.

Op Pinterest delen wij dagelijks de geweldigste tips. Volg jij ons hier al?

pinterest logo

Heb jij ook een lekker recept met kiphapje met bacon en mango? Laat hieronder een reactie achter of mail deze naar info@zomerzoen.nl dan nemen we jouw hapje ook op in onze lijst.