Koken met kinderen Tijn maakt spinazieomelet

Koken met kinderen Tijn maakt spinazieomelet

In het weekend voetbalt Tijn altijd rond 11.00 uur. Voor de voetbalwedstrijd eet hij meestal 2 bruine boterhammen met kaas maar na de wedstrijd eet hij graag iets warms. Deze spinazieomelet is favoriet bij ons in huis. Heel gemakkelijk te maken en gezond. Hij eet er dan geroosterde bruine boterhammen bij met een beetje roomboter. Het fijne is dat deze omelet koolhydraatarm is als je er geen brood bij eet. Soms is er nog een beetje over en dat eet hij als snackje tussendoor.

Ingrediënten per persoon voor deze spinazieomelet

  • handje verse spinazie
  • 2 eitjes
  • beetje knoflook en een uitje fijngesnipperd
  • plakjes ham
  • beetje geraspte kaas
  • peper en zout
  • boterhammen
  • roomboter

Hoe maak je deze spinazieomelet?

Bak in een klein beetje olijfolie de ui en de knoflook. Doe 2 handenvol spinazie in de pan en blij roeren. Klop in een kommetje 2 eitjes los met peper en zout. Schenk het ei bovenop de spinazie en zet het vuur heel laag. Keer de omelet voorzichtig na een paar minuten. Strooi de geraspte kaas erover en laat deze smelten.

En rollen maar met die spinazieomelet;-)

Laat de omelet op een mooi bord glijden en leg plakjes ham erop. Rol de omelet op en snijd deze in kleine stukjes. Smeer de boterhammen met de roomboter. Deze kun je even kort toasten in de pan als je dat lekkerder vinden.

Smullen maar.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

 

Wil je meepraten over spinazieomelet? Laat dan hieronder een reactie achter.