Koolhydraatarm voorgerecht met zalm
Koolhydraatarm voorgerecht met zalm
Onlangs kookten wij voor 10 vrienden. Met dit kookclubje eten wij een paar keer per jaar met elkaar en ieder kiest een thema. Ik eet al jaren koolhydraatarm omdat ik diabeet ben sinds de geboorte van mijn dochter in 2004. Als ik vertel dat ik koolhydraatarm eet, krijg ik steevast de vraag: “eet je dan nog wel lekker”?. Ik eet echt heerlijk. Nu scheelt het wel dat ik niet zo van zoetigheid houd. Ik wilde laten zien tijdens onze kookavond dat je ook heerlijk kunt eten met weinig koolhydraten. Heb je ooit last van een opgezette buik na een etentje? Probeer eens wat minder koolhydraten te eten. Zo maak je dit geweldige koolhydraatarm voorgerecht met zalm.
Ingrediënten voor koolhydraatarm voorgerecht met zalm
- ingerediënten van hapje met zoetzure komkommer
- ingrediënten van omeletrolletje met gerookte zalm
- stukje verse zalm (het mooiste is om een recht stukje te nemen)
- kerstomaatje per persoon
- teentje knoflook
- sojasaus
- vloeibare zoetstof
- mayonaise (in Zaanse mayo zitten de minste koolhydraten)
- volkoren toastjes (alleen ter deco)
- wasabi
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze van dit koolhydraatarm voorgerecht met zalm
Als eerste maak je de zoetzure komkommer en het omeletrolletje. Snijd van de zalm mooie vierkante blokjes. Maak een marinade van de sojasaus en een uitgeknepen teentje knoflook en een scheutje vloeibare zoetstof. Leg de dobbelsteentjes zalm hier in en keer ze na 15 minuten.
Intussen maak je de tomaatjes. Pers een teentje knoflook fijn in een beetje olijfolie in een koekenpan. Ik vind veel knoflook lekker en ik wrijf de tomaatjes nog een keer in met een beetje knoflook en olijfolie. Dan bak je heel langzaam de tomaatjes in de olijfolie. Laat ze gerust 15 minuten op een heel laag vuurtje lekker garen. Leg de tomaatjes in je koekenpan aan de kant.
Je zalm is nu heerlijk gemarineerd en deze ga je nu heel rustig bakken zodat deze erg mals van binnen blijft. Keer ze om zodat de warmte gelijkmatig de binnenkant van de zalm kan bereiken.
Je hebt nu de 4 gerechtjes klaar en kunt een bord mooi gaan stylen. Wij gebruikten voor de foto 4 zwarte kleine bakjes van Sostrene Grene. Je legt de 4 gerechtjes op een rijtje en kruimelt tussen je vingers de volkoren toastjes. In een kommetje meng je een beetje wasabi met mayonaise. Hiermee maak je mooie druppeltjes rond het gerecht.
Meer koolhydraatarme recepten:
Stroganoffgehaktballetjes klik hier
Ontbijtbowl klik hier
Courgettesoep klik hier
Spinazieomelet koken met kinderen klik hier
Tonijnsalade koken met kinderen klik hier
Zelf saté maken klik hier
Koolhydraatarme omeletrolletjes met zalm klik hier
Koolhydraatarme bosbessencake klik hier
We hebben nog meer leuks:
Ben jij nog op zoek naar een cadeautje? Klik hier voor onze bestsellers
Naamcadeaus vind je hier
En al onze naamsieraden vind je hier
Wil je meepraten over koolhydraatarm voorgerecht met zalm ? Laat dan hieronder een reactie achter