koolhydraatarme cheesecake taart

Koolhydraatarme cheesecake

Koolhydraatarme cheesecake

Sinds een aantal jaar eet ik koolhydraatarm maar soms heb ik zo’n zin in een stukje gebak. Afgelopen week was het weer zover. Ik had geen ingrediënten in huis voor mijn traditionele koolhydraatarme cheesecake zoals ik deze al jaren maak. Daarnaast wilde ik de oven niet aan doen omdat het zo warm was. Ik ging aan het experimenteren en dit is ie geworden. Deze is echt nog lekkerder dan mijn andere cheesecake.

koolhydraatarme cheesecake taart

waar koop ik keto

Ingrediënten keto cheesecake Nederlands

  • amandelmeel 100 gram
  • stukje chocolade puur 90% cacao
  • flinke klont roomboter
  • slagroom pakje
  • roomkaas bakje
  • beetje zoetstof
  • aardbeien
  • gelantine of agar agar
  • bakspray
  • rood fruit: frambozen, aardbeien, bosbesjes
  • kleine springvorm (de ingrediënten zijn voor een kleine springvorm van 16 cm)

Hoe maak je deze overheerlijke koolhydraatarme cheesecake no bake

Smelt in een steelpannentje de roomboter en doe hierbij het amandelmeel. Dit moet een dikke massa worden. Is het te dun, meng er dan wat extra amandelmeel doorheen. Op het laatst heb ik er een klein blokje pure chocolade doorheen geroerd totdat dit gesmolten was. Ik doe dat altijd op gevoel. De badvorm spray je in met een dun laagje bakspray. Het amandelmengsel druk je met de bolle kant van een lepel goed in de vorm. Dit zet je een half uurtje in een koelkast.

De vulling van deze koolhydraatarme cheesecake

Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Dan pureer je deze met een staafmixer totdat het de dikte van jam heeft. In een andere kom klop je de slagroom stijf. Als deze stijf genoeg is, gaat de roomkaas erdoorheen. Klop dit tot een homogene massa. Daarna een beetje zoetstof er doorheen. Ik proef steeds of ik deze lekker vind. Als ik het goed genoeg vind, gaat er nog wat extra zoetstof bij omdat de aardbeien ongezoet zijn.

Gelantine

Op de achterkant van de verpakking staat hoe je de gelantine maakt bij een koud gerecht. Deze aanwijzing heb ik gevolgd. Ik heb 7 blaadjes gebruikt voor mijn gerecht. Als de gelantine klaar is dan meng je het aardbeienmengsel en het slagroom/roomkaasmengsel door de gelantine. Dit gaat op de bodem die in de koelkast staat. Daarna laat je alles minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneren met rood fruit en kleine stukjes van de pure chocolade.

 

Let op: dit recept is niet voor meerdere dagen. Na de eerste dag is het op;-)

Ik had nog een kleine beetje over van alles en maakte deze kleine bonbonnetjes in een bakje om ijsklontjes te maken.

koolhydraatarme cheesecake gebakjes

 

 

Lees meer

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.

Groet Angeliek