koolhydraatarme makreelsalade met groene asperges

Koolhydraatarme makreelsalade met groene asperges

Makreelsalade met groene asperges

 

Bij warm weer vinden wij het heerlijk om iets gemakkelijks te eten. Maar wel iets dat koolhydraatarm is. Mijn suikerwaarde stijgt bij warm weer en dan wil ik niet te hoog komen zitten. Dan voel ik me niet lekker. Gisteren had ik zelfs geen zin om met die hitte boodschappen te doen. Ik maakte deze salade van alles wat nog in de koelkast te vinden was. En lekker dat deze koolhydraatarme makreelsalade met groene asperges was. Hieronder lees je hoe ik deze maakte.

 

Ingrediënten koolhydraatarme makreelsalade met groene asperges

 

Hoe maak je deze koolhydraatarme makreelsalade met groene asperges

Blancheer de groene asperges heel kort even. Ik kook altijd een pannentje water en leg de asperges daar 2 minuten in. Verder voeg ik niets toe. Vergeet niet de eindjes even van de asperges te halen. Ze smaken een beetje houtachtig. Laat de asperges uitlekken op keukenrol of in een vergiet.

Daarna snijd je de ijsbergsla in kleine reepjes. Je wast de kleine tomaatjes. De appel en ui schil je en snijd je in kleine stukjes. Dit leg je op een mooie schaal.

De makreel snijd je in kleine stukjes. Je kunt dat trouwens ook met je handen doen. Dat vind ik altijd fijn werken en dan krijg je ook stoere stukjes makreel. Dat vind ik er voor de foto altijd wel mooi uitzien. Als alles mooi op een schaal ligt, ga je de dressing maken.

Dressing

De mosterd, azijn, peper en zout meng ik in mijn blender met elkaar. Als laatste voeg ik een klein beetje zoetstof toe. Ik vind het altijd wel lekker als de dressing nog een lekker zuurtje heeft. Deze dressing schenk je over de schaal met de salade.

Als laatste grill ik 2 sneetjes lowcarb brood. Dat eet ik bij de salade.

Smakelijk.