koolhydraatarme sushibowl

Koolhydraatarme sushibowl | de allerlekkerste

Koolhydraatarme sushibowl

Al tijden zijn wij in ons gezin helemaal weg van sushibowls. Eigenlijk is dat ook een beetje luiheid van mezelf. Ik heb nl. nooit zin om sushi te rollen. Dit vind ik een gemakkelijke manier om toch lekker sushi te eten en het is een stuk minder werk dan rolletjes maken. Bij een gewone sushibowl is sushirijst de basis maar dat mag je natuurlijk niet eten bij een koolhydraatarm dieet. Sinds de koolhydraatarme rijst (bloemkoolrijst) van Bonduelle in de winkels ligt, heb ik altijd een zak in de vriezer liggen. Vandaag besloot ik hiervan een koolhydraatarme sushibowl te maken. Stiekem zei ik niks tegen de rest van mijn gezin. Pas toen we klaar waren met eten vroeg ik: “vonden jullie de rijst lekker”? En weet je wat ze zeiden: “wat was er dan met de rijst”? Missie geslaagd dus. koolhydraatarme sushibowl

Ingrediënten keto poké bowl

Hoe maak ik deze overheerlijke koolhydraatarme poké bowl

De bloemkoolrijst heb ik geblancheerd. Zodra het water kookte, deed ik de bloemkoolrijst in het pannetje en ik kookte deze in 2 minuten. Let op dat je deze niet langer kookt. Dan wordt het soort van papje en dat is niet lekker. De rijst heb ik afgegoten en op een plat bord gedaan. Hier heb ik flink wat Saitaku rice vinegar overheen gegoten en een klein scheutje Kikkoman sojasauce. Dit laat je goed afkoelen in de koelkast.

Komkommerslierten

Met de kaasschaaf heb ik slierten geschaafd van de komkommer. Deze heb ik in een schaaltje gedaan en overgoten met de Saitaku rice vinegar zodat deze een lekker smaakje krijgen. Als je de slierten gaat gebruiken dan giet je de rice vinegar goed af. Je kunt ze nog droogdeppen met keukenrol. Dan maak je met je vingers een rondje van de komkommersliert. Dat staat heel feestelijk.

Avocado, mango, zalm en krabsticks

Bovenstaande ingrediënten voor deze koolhydraatarme sushibowl snijd je in kleine stukjes. Daarna begint het leukste werkje: het opmaken van de bowls. Je kunt hiervoor een mooi schaaltje van je servies gebruiken. Onderin leg je de bloemkoolrijst. Dat is de basis van je sushibowl. Daarna leg je alle andere ingrediënten mooi in je schaaltje. Als laatste gaat in het midden van de sushibowl een flinke eetlepel Saitaku wasabi mayo. Over de bowl komen de Saitaku sesame seeds. Heel eenvoudig te maken en succes gegarandeerd. Je kunt de bowl zelfs ’s morgens al voorbereiden en dan garneren net voordat je aan tafel gaat. ] Op deze manier heb je een heerlijke maaltijd en eet je toch koolhdyraatarm.