Soep koolhydraatarm met broccoli en courgette

Koolhydraatarme soep

Omdat mijn man en ik in ons gezin koolhydraatarm eten, ben ik altijd op zoek naar lekkere recepten voor een koolhydraatarme soep. Ik probeer een soep te maken die ook bij onze kinderen in de smaak valt. Brocolli en courgette zijn in de wintermaanden volop te koop.

 

Ingrediënten van deze koolhydraatarme soep:

1 courgette

1 stronk brocolli

teentje knoflook

ui

kippenbouillonblokje

2 theelepels Frutesse fruitstroop

 

Hoe maak je deze koolhydraatarme soep:

Fruit in een beetje olijfolie de knoflook en de ui. Tip strooi een beetje zout op de ui dan gaat deze niet verbranden. Snijd de courgette en broccoli in stukjes en doe deze in de pan. Bak deze even mee met knoflook en ui. Schenk 1 liter water erbij met 2 kippenbouillontabletten. Laat de soep 15 minuten pruttelen en pureer deze met de staafmixer. Kinderen vinden het lekker als je op het laatst 2 theelepels Frutesse naar smaak toevoegt. Je kunt deze soep nog afmaken met een scheutje slagroom.

Wat aten wij bij deze koolhydraatarme soep:

Bij deze soep aten wij een plukbrood. Snijd de bovenkant van een broodbol in zodat je ruitjes van 2×2 cm krijgt. Wij vulden de openingen tussen de ruitjes met kruidenboter, uitgebakken spekjes en kaas. Ook lekker is om het brood te vullen met blauwe schimmelkaas en daar overheen een beetje stroop te druppelen.

Dit brood zet je 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden zodat de kaas gaat smelten. Je eet het brood met je vingers.

Smakelijk!

Weektoppers

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

 

Wil je meepraten over koolhydraatarme soep? Laat dan hieronder een reactie achter.