Ontbijtbowl koolhydraatarm

Ontbijtbowl koolhydraatarm

Sinds 2004 ben ik diabeet en omdat ik niet wil spuiten met insuline, eet ik koolhydraatarm. Soms is dat echt puzzelen en meten maar het lukt me al jaren om van de insuline af te blijven. Vaak eet ik koolhydraatarm brood om de dag mee te beginnen maar soms heb ik erg behoefte aan iets anders. Zo maak ik regelmatig deze ontbijtbowl.

Wat zit er in deze ontbijtbowl

Ik neem Griekse yoghurt waar de minste koolhydraten in zitten. Lidl verkoopt emmertjes die ik heel erg lekker vind.

  • Griekse yoghurt
  • 2 el Fruitstroop (te koop bij Jumbo of AH), jam of pindakaas (bij Lidl hebben ze ook pindakaas met weinig koolhydraten)
  • notenmix (ook van Lidl, vaak zijn er aanbiedingen waarbij je een megazak hebt voor weinig geld)
  • frambozen
  • blauwe besjes
  • bramen

Hoe maak je de bowl extra lekker

Ik vind het heerlijk om mijn eten mooi te serveren in mijn servies van House Doctor. Eten dat mooi geserveerd wordt, eet ook lekkerder vind ik. Ik begin met een paar flinke scheppen Griekse yoghurt. Daar roer ik de fruitstroop, jam of pindakaas doorheen. Een beetje zoetstof vind ik ook wel eens lekker. Daarna leg ik de vruchtjes en noten bovenop de Griekse yoghurt zodat het een mooi geheel is.

Smakelijk!

Weektoppers

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

 

Wil je meepraten over ontbijtbowl? Laat dan hieronder een reactie achter.