Snelle broodjes koolhydraatarm
Snelle broodjes koolhydraatarm
Vandaag heb ik een thuiswerkdag. Lees: aan de keukentafel-werk-dag. Heerlijk om tussendoor wat te rommelen, deze snelle broodjes koolhydraatarm te bakken in de keuken en alvast een lekker lunchbroodje voor komende weken te bakken. Op dinsdag en donderdag ben ik lange dagen onderweg van ’s ochtends 7 uur en mijn laatste meeting eindigt ook rond die tijd in de avond. Omdat ik dan al vroeg in de auto stap vind ik het fijn als ik mijn lunch al klaar heb en deze in mijn tas kan schuiven. Deze broodjes zijn eigenlijk ontstaan uit mijn basisrecept voor broodjes en daar heb ik e.e.a. wat nog in de koelkast lag tussen het deeg gedaan.
Ingrediënten snelle broodjes koolhydraatarm
100 gram amandelmeel
4 eetlepels Griekse yoghurt, ook te vervangen door roomkaas
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
3 eitjes
1 kneepje tomatenketchup zonder suiker
kokosolie
tomaat, paprika, champignons (eventueel spekjes)
Italiaanse kruiden
peper (zout gebruik ik niet)
cayennepeper of paprikapoeder
knoflookpoeder of verse knoflook
uipoeder of een verse ui (dat zal lekkerder zijn maar zitten wel koolhydraten in)
Hoe maak ik snelle broodjes koolhdyraatarm
Ik snijd de champignons, paprika en tomaat in kleine blokjes en fruit deze in de kokosolie. Dan doe ik er alle kruiden bij samen met de tomatenketchup. Daarna mix ik de eitjes door het meel en voeg het wijnsteekbakpoeder en de Griekse yoghurt toe. De groente en het eimengsel voeg ik samen en dat schenk ik in een cakevorm of in dit geval een muffinvorm. Ik wilde geen oven aanzetten dus ik bakte de broodjes in 3 porties in de airfryer. Telkens 25 minuten op 140 graden. Mijn muffinvorm past net niet in de airfryer. Deze knipte ik in stukjes zodat er nu 4 vormpjes zijn. Deze passen nu wel in mijn airfryer.
Hoe beleg ik snelle broodjes koolhydraatarm
Ik vind het heerlijk om een beetje pesto of sambal op het broodje te smeren. Kies je voor sambal let dan op de koolhydraten. Deze verschillen erg. Dan een plak serranoham en een plakje mozzarella. Ik heb 4 broodjes als lunch verpakt voor morgen en overmorgen en de overige broodjes vries ik in. Zo heb ik volgende week ook nog 2 dagen een heerlijke lunch.
Meer blogs lezen:
- koolhydraatarme ontbijtkoek
- koolhydraatarme cheesecake
- mascarponetoetje koolhydraatarm
- koolhydraatarme muffins
- slagroomtruffels koolhydraatarm
Mijn naam is Angeliek en ik blog over
- ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
- stoppen met insuline spuiten
- koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
- geweldige hotspots
- mijn reizen
- interieurs
- en mijn 2 tienerkids
Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.
Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.