Google+

0

je winkelwagen is leeg.

unieke en sfeervolle woonartikelen

snel antwoord op je vraag: chat met ons via onze website
whatsapp: +31(0)6 - 52313964

mail ons: info@zomerzoen.nl
bel ons: +31(0)6 - 52313964

faq

WELLICHT TEN OVERVLOEDE

Een groot aantal producten (waaronder onze pipowagen, speelhuisjes, kinderbedden, kussens met persoonlijke teksten etc.) worden door ons ontworpen maar hebben wij ook geregistreerd. Bij namaak van onze producten zullen wij niet schromen om gerechtelijke stappen te gaan ondernemen.Let op de foto`s mogen niet gekopieerd worden. Deze zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt!

WINNAAR FACEBOOK
Heb je een cadeaubon gewonnen op Facebook dan kan deze alleen ingewisseld worden voor een speelhuisje, bed of kast. Je bestelt het product en het bedrag van de bon wordt hier vanaf getrokken. Het bedrag wat overblijft mag je bijbetalen. De bon dient binnen 8 weken na het winnen hiervan ingewisseld te worden. Kies je iets uit waarvan de waarde minder is dan je cadeaubon dan krijg je geen geld terug.

STEIGERHOUTLevertijd

De levertijden staan vermeld bij de producten op de website.

Openingstijden winkel
Onze winkel is open op donderdag van 10-17 uur en op zaterdag van 10-16 uur.
Op onze website onder het kopje openingstijden winkel vind je tevens de donderdagen waarop je een afspraak voor een persoonlijk advies kunt maken en onze koopzondagen.

MATERIALEN EN ONDERHOUD

Steigerhout
Al onze meubelen worden gemaakt van gebruikte steigerplanken. Deze planken komen rechtstreeks van de bouw. Voor binnengebruik is het verstandig om de meubelen eerst goed schoon te maken met een harde borstel en een sopje van groene zeep. Zo krijgt u al het stof er goed uit de. Alle meubelen kunnen onbehandeld buiten blijven staan, met uitzondering van een kast met deuren. Wilt u de meubelen toch behandelen dan kan dat met steigerhoutbeits. Deze beits geeft de meubelen een white wash of black wash uitstraling en zorgt ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen. De levensduur van het meubel wordt hierdoor ook verlengd.
Wij willen niet alleen bezig zijn met produceren en verkopen, maar ook investeren in milieu en samenleving. De steigerplanken voor onze meubels zijn afkomstig uit de bouw. Daar zijn zij afgeschreven, maar nog prima bruikbaar voor een 2e leven als meubelstuk.

Betaling

Bij ons kan op de volgende manieren betaald worden:

•     IDEAL (deze methode werkt het snelst)
•    Bankoverschrijving
•    creditcard
Helaas is het niet mogelijk om aan de chauffeur te betalen tijdens het bezorgen.

Bezorgen

De kosten voor het bezorgen en monteren van een artikel, kun je bij het desbetreffende artikel vinden.

Garantie
Op de gehele collectie geldt een garantie van 1 jaar. Indien u onverhoopt binnen de garantieperiode aanspraak moet maken op de garantievoorwaarden, kunt u ons hierover informeren via info@zomerzoen.nl. Heb je een artikel van steigerhout besteld: Na telefonisch contact komen wij het product bij u ophalen. Hierbij dient u uw aankoopbewijs te overleggen. Na productcontrole zal worden overgegaan tot reparatie of vervanging. De retourkosten vallen in het eerste jaar na aankoop volledig onder de garantie. Schade als gevolg van onredelijk gebruik of gebruik voor commerciële doeleinden vallen niet onder de garantie. Bij andere artikelen word je gebeld hoe alles in zijn werk gaat.

Wat is steigerhout?

Steigerhout zijn de steigerdelen die in de bouw op de steigers worden gebruikt. Het gaat om een zeer snelgroeiende dennenhoutsoort (vuren). Dit heeft voor het hout tot gevolg dat het zeer lange en flexibele vezel heeft waardoor het hout niet snel breekt. Tevens groeien de gekapte bomen zeer snel weer aan. Gebruikte steigerplanken worden veel gebruikt door meubelmakers wat het hout hierdoor tot een goed te recyclen en groen product maakt.Hoe zit het met de splinters?

Door de lange en zachte vezel ontstaan er weinig splinters. De splinters die ontstaan zijn vrij zacht en eenvoudig te verwijderen.

Wat is het verschil tussen nieuwe en gebruikte steigerplanken? 
Zoals de naam het al zegt zijn gebruikte steigerplanken gebruikt. De planken zijn meerdere malen verhuurd, er is overheen gelopen en ze hebben tijden in weer en wind gelegen. Dit zorgt voor de specifieke grijze kleur en de robuuste uitstraling. Nieuw steigerhout is wel veel lichter in kleur, maar ook sterker dan gebruikt hout. Nieuwe steigerplanken vinden wij niet passend voor onze ontwerpen.

Waarom zijn gebruikte planken duurder dan nieuwe? 

In verband met de sterke vraag naar gebruikt steigerhout en de beperkte beschikbaarheid hiervan.
Behandeling van het steigerhout:
Eigenlijk is steigerhout het mooist puur natuur. 1 Keer per jaar goed schoonmaken met water en groene zeep. U kunt ervoor kiezen de meubels te verfraaien met een "wash" in verschillende kleuren. Deze "washtechniek" is een transparate verftechniek, waaronder de houtnerf mooi in zicht blijft. Daarbij kan uit enkele dominerende kleuren worden gekozen, zoals whitewash, blackwash of greywash. De wash-behandeling is geschikt voor binnenhuis als buitenhuis meubilair en bestaat uit 2 x schuren en 2 x washen. Wij leveren zowel de white als de greywash en blackwash!

Belangrijk:

Wij adviseren om een artikel van steigerhout niet rechtstreeks in het zand of gras te zetten. Om de levensduur te verlengen adviseren wij het artikel op stoeptegels of betonbandjes te plaatsen.

MUURSTICKERS

Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van een muursticker?

Let goed op de kwaliteit. Inmiddels zijn er in Nederland een groot aantal aanbieders van muurteksten. Wij bestellen regelmatig bij de andere bedrijven een tekst om de kwaliteit te bekijken. Een groot aantal bedrijven werkt met goedkope beursfolie. Dit is folie die ongeveer 2 maanden blijft zitten op de muur (de naam zegt het al... te gebruiken voor een beurs). Dan is er ook nog een grote groep die heel amateuristisch teksten produceren op een zolderkamertje of garage. Ons bedrijf levert al jarenlang aan een groot dealernetwerk in Nederland, Belgie, Ibiza, Noorwegen, Portugal en binnenkort in Frankrijk. Wij kunnen het ons niet veroorloven om geen 150% kwaliteit te leveren. Daarbij gebruiken de stylistes van de diverse woonbladen vaak onze teksten en dat zegt waarschijnlijk genoeg over ons bedrijf en onze producten (kijk eens bij pers en beurzen).

Wat zit er precies in de doos als ik deze ontvang? 

Wij versturen de tekst in een mooie doos en daarin zitten behalve de tekst ook een proefstukje. Deze kun je eerst proberen voordat je de tekst gaat plakken. Een plakinstructie vind je op bij elke muursticker op onze website maar ook via deze link in de vorm van een Youtube-filmpje http://www.youtube.com/watch?v=P3-JfR9FFoE
En als laatste sturen wij GRATIS een rakel mee. Bij ons hoef je hiervoor dus niet te betalen. Een rakel vereenvoudigt het opbrengen van de sticker.

Uit welke kleuren kan ik kiezen?

wit/zwart/zilver/goud/donkergroen/lime/donkerblauw/oceaanblauw/paars/zuurstokroze/creme/donkerrood/brandweerrood/donkergrijs/donkerbruin/zonnebloemgeel/mat zwart/mat wit

Zijn de stickers gemakkelijk aan te brengen?

Het plakken gaat heel eenvoudig en bij elke bestelling en een duidelijke instructie vind je op Youtube http://www.youtube.com/watch?v=P3-JfR9FFoE
Wil je de stickers weer verwijderen? Ook dat gaat heel gemakkelijk. Van de meeste ondergronden kun je ze zo vanaf halen. Lukt dit niet dan kun je stickers ook verwarmen met een verffohn en daarna verwijderen.


Waar kunnen de stickers allemaal op geplakt worden?

De stickers kunnen geplakt worden op alle gladde oppervlakken zoals glas, plexiglas, auto`s , metaal, plastic, tegels, deuren, ramen etc. 
In de meeste gevallen kunnen de stickers ook op muren geplakt worden die beschilderd zijn met latex. Hoe gladder de muur hoe beter dit gaat. Ook behang is een geschikte ondergrond mits het behang glad is. Op onze site staan onder het hoofdstuk ideeën een aantal foto`s. De stickers kunnen niet hergebruikt worden. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden indien er een beschadiging optreedt voor tijdens of na het bevestigen van de tekst.

Ik wil een eigen tekst laten maken. Hoe doe ik dit?
Stuur een email aan info@zomerzoen.nl met daarin de volgende gegevens:
1. exacte tekst
2. lettertype (kijk op onze site en geef op zoals bv. appeltaartrecept)
3. maximale hoogte en breedte van de tekst.
Wij sturen je zsm een prijsopgave toe.

Waar zijn de stickers van gemaakt?

De stickers worden gemaakt van superior kwaliteit vinyl. Dit is hetzelfde materiaal als gebruikt wordt op vrachtwagens, bouwborden etc. Gemiddeld gaat deze vinyl 5-7 jaar mee.
Hoe lang duurt het voordat de bestelling verzonden wordt?
Een bestelling wordt binnen 3 weken na ontvangst van de betaling geleverd. Maar je kunt ook kiezen voor een spoedbestelling. Deze wordt de 7e werkdag na ontvangst van de betaling verzonden. Dit is alleen mogelijk als je betaalt met Ideal.

Worden de stickers ook naar België verstuurd?

Geen probleem om de sticker naar België te verzenden. Je kunt kiezen voor België bij de verzendmethode.

Kan ik de stickers zelf op maat maken?

De stickers zijn heel gemakkelijk los te snijden of te knippen met een schaar of mesje.
Ik wil graag een sticker laten maken met een afwijkende maat. Is dit mogelijk?
De stickers op onze website hebben standaard afmetingen. Deze staan bij elke tekst vermeld. Wil je een ander lettertype, jouw eigen gedicht of iets anders dan kun je dit bestellen via het artikel EIGEN TEKST.

Zijn de stickers geschikt om mee te spelen voor kinderen?

Kleine deeltjes zouden kinderen in de mond kunnen stoppen. Pas hiervoor dus op. Als u stickers gaat plakken in de kinderkamer let dan op dat kinderen er niet gemakkelijk bij kunnen.
Wij zijn in geen geval aansprakelijk voor schade toegebracht voor, tijdens of na het opbrengen van de stickers.
Wij maken je erop attent dat wij alleen de tekst leveren. Alle artikelen die op de foto staan, worden niet geleverd maar dienen ter decoratie.

Mijn artikel is niet naar wens. Wat nu?

Indien er sprake is van een consumentenkoop, overeenkomstig de Wet verkopen op Afstand (artikel 7:5 BW), heeft de afnemer het recht (een deel van) de geleverde goederen binnen een periode van 7 werkdagen zonder opgave van reden te retourneren. Deze termijn begint op het moment dat de bestelde zaken zijn afgeleverd. Indien de afnemer na afloop van deze termijn de geleverde zaken niet aan Zomerzoen heeft teruggezonden, is de koop een feit. De afnemer is gehouden, alvorens over te gaan tot terugzending, daarvan binnen de termijn van 7 werkdagen na aflevering schriftelijk melding te maken bij Greenfielddogpalaces.com. De afnemer dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van postbezorging. Terugzending van de zaken dient te geschieden in de originele verpakking (inclusief accessoires en bijbehorende documentatie) en in nieuwstaat verkerend. Indien de zaken bij de afnemer zijn gebruikt, bezwaard of op enige wijze beschadigd zijn geraakt, vervalt het recht op ontbinding in de zin van dit lid. Met inachtneming van hetgeen is bepaald in de vorige zin, dragen wij  er zorg voor dat binnen 30 dagen na goede ontvangst van de retourzending, het volledige aankoopbedrag inclusief de berekende verzendkosten aan de afnemer wordt terugbetaald. Het terugzenden van de geleverde zaken komt geheel voor rekening en risico van de afnemer.
4.2 Het herroepingrecht geldt niet voor:
· Goederen die volgens specificaties van de consument zijn vervaardigd, bijvoorbeeld maatwerk, of een muursticker.

Ik ben winnaar van een Facebookwaardebon. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?
- de cadeaubon wordt alleen uitgereikt in onze winkel in Milheeze. Wij maken hiervoor een afspraak met jou. Tevens zullen we op die dag een foto van jou bij het uitgekozen product maken om te plaatsen op onze website en social media. 
- je kiest het product uit wat je graag wilt, hierbij worden eventueel extra kosten van het bezorgen, monteren, accessoires etc. bij opgeteld. Van dit totaalbedrag wordt het gewonnen bedrag afgetrokken en het restant wat overblijft kun je pinnen in onze winkel.
- de cadeaubon is alleen geldig voor aanschaf van een bed, speelhuisje, een loungeset of een buitenkeuken.
- de cadeaubon is niet geldig i.c.m. andere kortingsacties.
- de cadeaubon moet binnen 2 maanden na het winnen van de bon ingewisseld worden.
- de bestelling wordt binnen max. 8 weken na het plaatsen hiervan geleverd.Google+