Ik heb diabetes en ga op vakantie

Ik heb diabetes en ga op vakantie | tips

Ik heb diabetes en ga op vakantie

Al ruim 15 jaar heb ik diabetes. Ik kreeg het tijdens de zwangerschap van mijn oudste dochter. Een tijdlang spoot ik met insuline maar daarna ben ik overgestapt naar tabletten. Helaas ben ik sinds een paar weken weer met insuline begonnen. Dit is nu weer de eerste keer dat ik op vakantie ga met de insulinespuit. Hieronder lees je mijn tips over: “ik heb diabetes en ga op vakantie

Voorbereidingen op mijn reis

Ik heb diabetes en ga op vakantie en dit jaar ga ik naar Marrakech. Een bestemming waar ik al heel erg lang met mijn kinderen en manlief naartoe wil. In de zomer is het daar wel erg warm. Nu kan ik vrij goed tegen de warmte maar ik heb wel voorbereidingen getroffen voor mijn insuline. Bij de apotheek heb ik een medicijnenpaspoort opgevraagd. Let er even op dat dit niet meteen klaar kan zijn. Dus wacht hiermee niet tot de dag voor jouw vertrek. Dit medicijnenpaspoort is heel handig als je in het buitenland naar een dokter of ziekenhuis moet. Of in het geval dat er iets met jouw medicatie gebeurt.

 

Mijn tips

  1. Voorafgaand aan mijn vakantie, ben ik tijdens warme dagen in Nederland gaan bekijken hoe mijn bloedsuikerspiegel zich hield tijdens warme benauwde dagen. Ik heb op deze dagen een curve geprikt. Voor het ontbijt en 2 uur na het ontbijt. Tijdens de lunch en 2 uur na de lunch. Vlak voor mijn avondeten en 2 uur daarna. De laatste keer prikte ik voordat ik ging slapen. Op deze manier wist ik hoe mijn lichaam reageert tijdens warme dagen.
  2. Ik heb een insuline koeltasje gekocht dat mijn insuline dagenlang koelt op een veilige temperatuur. Het tasje kan ik activeren door koud water te gebruiken en ik heb geen koelelement of electriciteit nodig. Ik kan het keer op keer weer gebruiken. Het allerleukste is dat het in verschillende kleuren leverbaar is.
  3. Voor mijn insulinespuiten heb ik 2 tasjes. Ik weet nog niet wat ik ga meenemen op vakantie. Ik heb 1 clutch besteld. Deze kan ik meenemen als ik ’s avonds ga eten in een restaurant. Wil ook graag een beetje hip mijn spuitspullen op vakantie meenemen. Het andere tasje vind ik ook heel gemakkelijk omdat ik alles bij elkaar heb zitten. Ik koos voor een zwarte en er staat een mooie tekst op: “things that matter”. Toepasselijk toch

Allerlaatste tip

Bewaar al je medicijnen altijd in je handbagage. Stel dat je je handbagage moet inchecken: zorg er dan voor dat je een klein tasje bij je hebt en laat aan de stewardess zien dat je deze medicatie echt nodig hebt tijdens je vliegreis. Zorg er verder voor dat je voldoende extra naaldjes bij je hebt. In warme landen zul je vaker moeten prikken om te weten hoe hoog je bloedsuiker is.

 

Shoppingtips

  1. etui voor spuitspullen met tekst Things that matter
  2. hippe accessoires voor je bloedsuikermeter
  3. koeltasje voor insuline

 

Lees meer

 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over:

🖤 chronisch ziek | diabetes

🖤 koolhydraatarm eten

🖤 ondernemende moeder met 3 bedrijven en 3 blogs

🖤 2 kinderen

🖤 gescheiden met nieuwe liefde en bonuskids