koolhydraatarme champignonsoep

Koolhydraatarme champignonsoep

Koolhydraatarme champignonsoep

Als dochter van een champignonkweker kun je je voorstellen dat champignonsoep vroeger bijna wekelijks bij ons op het menu stond. Heerlijk vond ik dat altijd. Die geur als ik na een kilometer of 7 fietsen thuis kwam. Champignonsoep maakte ik jarenlang met het recept van mijn moeder. Met boter en bloem. Maar als je koolhydraatarm eet, is bloem natuurlijk not done. Mijn recept van koolhydraatarme champignonsoep is iets wat ik zelf bedacht heb na redelijk wat experimenten. In ons gezin is iedereen er gek op.

koolhydraatarme champignonsoep

Ingredienten van koolhydraatarme paddestoelensoep | 4 liter

  • paddenstoelen (voor deze foto nam ik kastanjechampignons gecombineerd met witte champignons en een bakje met bospaddenstoelen)
  • uipoeder
  • knoflookpoeder
  • roomboter ongezouten
  • water
  • 4 kipbouillontabletten
  • verse kruiden zoals rozemarijn en tijm of peterselie

 

Hoe maak ik deze koolhydraatarme champignonsoep

Doe in een pan met dikke bodem een flinke klont roomboter en laat deze smelten.

De champignons heb ik intussen gewassen en dat doe je natuurlijk met een speciaal borsteltje. Ik was ze wel altijd even na met koud water want je weet maar nooit wat ze er overheen gespoten hebben.

De champignons snijd ik in plakjes en deze fruit ik even goed aan. Ze mogen best zwemmen in de boter dat maakt het alleen maar lekkerder.

Ik zorg altijd dat ik een paar mooie exemplaren achterhoud voor de decoratie en ik vind het ook echt lekker als er flink wat champignons in de soep zitten.

Het mengsel breng je op smaak met knoflook en uipoeder en de verse kruiden. Ik gebruik geen verse ui en knoflook om de koolhydraten zo laag mogelijk te houden.

5 Minuten op laag vuur laten pruttelen. Daarna doe je er 2 liter warm water bij en 4 kippenbouillontabletten. Dat laat je 15 minuten zachtjes koken.

Daarna zet je de staafmixer erin. Goed pureren. Het lijkt bijna op een gebonden soepje.

Je kunt er dan voor kiezen om wat plakjes champignons te laten garen in de soep. Ik snijd ze daarom in hele dunne plakjes. Ook snijd ik de bospaddenstoelen in wat grovere stukjes en ook die garen in de warme soep.

Mijn zoon vindt balletjes lekker in deze soep dus soms voeg ik er als laatste nog kleine soepballetjes aan toe. Ook die garen in de warme soep.

Je schenkt de soep in mooie soepkommen of zoals ik vaak gebruik, mijn whiskeyglazen. Niet dat ik whiskey drink maar ik vind deze glazen echt perfect voor mooie koffietjes maar ook voor soepjes.

Smakelijk.

 

Tip voor kerst: als je nu met kerst dit soepje maakt voor het kerstdiner en je gebruikt ook deze mooie whiskeyglazen, bind er dan een jute touwtje omheen met een klein takje rozemarijn of tijm. Je kunt er eventueel ook nog een klein naamkaartje aanhangen. Zo heb je een superleuke tafeldecoratie die sjiek oogt, maar heel simpel is.

En nog een 2e tip: deze glazen kun je ook weer gebruiken voor een heel mooi nagerecht bv. met laagjes. Ik maakte ooit een koolhydraatarm toetje met aardbeien.

 

Shoppingtips koolhydraatarme champignonsoep

 

SMAKELIJK!

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.

 

Groet Angeliek