marrakech met tieners la mamounia hotel

Marrakech met tieners | tips van Zomerzoen

Marrakech tips

Deze zomervakantie had dochterlief een wens. Naar Marrekech! Al snel was ons hele gezin in de ban van deze bijzondere stad in Marokko. Vooral zoonlief was helemaal enthousiast toen hij wist dat Marrakech in Afrika ligt. Omdat ik diabeet ben, besloten we de eerste dagen te verblijven in een all inclusive boetiekhotel net buiten Marrakech. Ik spuit nog niet zo heel lang met insuline en eet koolhydraatarm. Dat leek me iets gemakkelijker als ik een stad als Marrakech te zoeken naar lowcarb eetadresjes. Hieronder geef ik dé tips als je gaat reizen naar Marrakech met tieners. Eerst geef ik een aantal algemene tips over Marrakech tips. Mijn tieners hebben genoten van de eerste tot de laatste minuut.

Marrakech met tieners Medina

 

VLUCHT BOEKEN | Marrakech tips | met tieners

Al mijn vluchten boek ik altijd via Skyscanner. Heel gemakkelijk want Skyscanner doorzoekt alle luchtvaartmaatschappen. Je kunt ook een checker aanzetten zodat je een melding krijgt als de vlucht verhoogd of verlaagd wordt in prijs. Wij betaalden € 180 per persoon.

 

GELD

Als je iets wilt kopen in de Medina (de markt) dan vraag je de verkoper naar de prijs. De verkoper speelt graag zijn spel en je kunt het artikel kopen voor ongeveer de helft van het bedrag. De verkoper zal altijd proberen om je wat meer te laten betalen. Gewoon weg lopen als je het te duur vindt. Dat is het beste advies. Hij komt je wel achterna als hij wil handelen.

Als je op het bekende plein staat met links de Medina, kun je rechts wat kleinere straatjes in slaan. Daar staan alle producten gewoon geprijsd en betaal je al direct de helft. Hier wordt ook verteld dat afdingen geen optie is.

 

WEG WIJZEN

Overal in Marrakech wil iedereen je de weg wijzen. Als je loopt met een kaartje in je hand, heb je al snel iemand die heel vriendelijk vraagt waarnaar je op zoek bent. Als diegene met je meeloopt dan verwacht hij hiervoor wel een vergoeding.

 

DRINKEN

Overal is volop water te koop. Een flesje kost gemiddeld € 0,50. Ook wordt overal vers sinaasappelsap verkocht. Nergens ter wereld zijn de sinaasappels zo lekker zoet en sappig. Je kunt je voorstellen dat het sap ook heerlijk is.

 

TAAL

De voertaal is Arabisch of Frans. De jongere generatie spreekt ook goed Engels.

 

Telefoonkosten in het buitenland | heel goedkoop

Heb jij een abonnement dat alleen in Europa je 4G of 5G dekt? Dan heb ik iets heel handigs ontdekt. Vroeger kocht je dan in het buitenland een belkaartje bij een telefoonwinkel. Je had dan een nummer uit het buitenland en je what’s app werkte alleen nog. Maar bv. bij het bekijken van je bank moest je dan je Nederlandse sim-kaartje in de telefoon stoppen en daarna weer je buitenlandse sim-kaartje.

Dat is nu verleden tijd met een e-sim. Het werkt als volgt:

 1. klik op deze link voor elk land ter wereld
 2. check of jouw telefoon voldoet aan de eisen
 3. vraag de e-sim aan met de link uit 1.
 4. je betaalt en dan krijg je na een paar minuten een code die je kunt scannen (je maakt een foto met je telefoon en dan komt er een link in te staan)
 5. nu zitten er in je telefoon 2 sim-kaarten
 6. je nieuwe sim-kaart zet je aan zodra je in het land van bestemming bent

EXCURSIES | boek een fietstour

Echt altijd één van de allerleukste excursies om te doen in je vakantie is een fietstour. Deze in Marrakech is ook echt fan-tas-tisch.

Je boekt de fietstour hier

 

ETEN | Marrakech tips

De dagen dat wij ’s middags en ’s avonds niet in ons hotel aten, hebben we heerlijk gegeten. Dat hebben we een aantal keer gedaan in 1 van de restaurantjes die je vindt in de smalle straatjes rechts van de Medina (daar waar je artikelen voor een normale prijs zonder afdingen kunt kopen). Daar vind je ook de hotels die er op Pinterest zo prachtig uitzien. Bij de meeste hotels kun je ook eten. De restaurants zijn bijna allemaal op de 1e en 2e verdieping. Er wordt met een sprinklerinstallatie koud water over het terras geblazen. Dat noemen ze hier de airco;-) We lunchten met 4 personen ongeveer voor € 15-20. Hiervoor hadden we 3 club sandwiches met frietjes, een pannenkoek en 4 blikjes of flesjes drinken.

Tip: Un déjeuner a Marrakech | 2-4 angle Douar Graoua Kennaria، Medina Marrakech 40000, Marokko

 

ETEN OP HET PLEIN JAMAA EL-FNA

De laatste dag hebben we gegeten op het plein (the big square zoals ze het hier noemen) bij L’Adresse. Een prachtig modern restaurant met geweldig uitzicht over de medina. Als je op de 2e verdieping gaat zitten dan heb je een fantastisch uitzicht over het altijd drukke en levendige plein. Het eten is hier wat duurder maar wel heel erg lekker. De tagliatelle met beef en champignons in roomsaus was overheerlijk.

Tip: L’Adresse Jemaa El-Fna, Café & Restaurant | 5 rue de la Koutoubia, place Jemaa El Fna, Marrakech 40000, Marokko

 

ETEN BIJ MAC DONALDS

Onze tieners wilden 1 keer lunchen bij Mac Donalds. En och het is vakantie en ik wil graag de meest chille moeder ever blijven. Daarbij heeft de Mac Donalds altijd zeer goede wifi zodat ze allebei nieuwe Netflix films kunnen downloaden voor de terugvlucht. Wij hebben vanaf het hotel La Mamounia | Avenue Bab Jdid، Marrakech 40040, Marokko | een taxi genomen voor € 5 naar Eden Shopping Center. Dat is een groot winkelcentrum met daarin ook een Carrefour supermarkt. Buiten zitten een foodplein met oa. de Mac Donalds. Ook zit er een Zara Home, een Zara Clothes en een H&M in de buurt.

Tip: McDonald’s version Carré Eden | Avenue Mohammed V, Marrakech 40000, Marokko

 

WEER

Wij waren begin juli in Marrakech. Het weer was elke dag rond de 35 graden. De laatste dagen was het 40 graden. Heel veel last hebben we er niet van gehad. Veel water drinken en iets luchtigs aantrekken. Van tevoren had ik zonnebrand gekocht die je maar 1 keer per dag hoeft te smeren. Het fijnste vind ik de P20 zonnebrand.

 

HOP ON HOP OFF

Als ik de eerste keer in een grote stad ben, maak ik graag een rondje met de Hop On Hop Off-bus. Ik vind het heerlijk om bovenin te zitten, de wind door mijn haren te laten gaan en rond te kijken en de indrukken op me in te laten werken. In Marrakech kun je alleen een 2-daags ticket kopen. We hebben hiervoor € 43 betaald met zijn vieren.

 

KAMEEL RIJDEN

Als je vanuit de stad kameel wilt rijden dan is de bekendste plek La Palmeraie. Dat is net buiten de stad een nieuw deel waar je een golfbaan aantreft en heel veel luxe huizen en hotels. We zijn daar met de Hop On Hop Off-bus langsgekomen. De kamelen lopen een eindje over een kunstmatig aangelegd stukje zand wat in de verste verte niet lijkt op een woestijn. Dochterlief en manlief wilden graag een stukje op een kameel rijden. Bij ons hotel buiten de stad kon dat ook. Ze hebben een geweldige ervaring gehad.

 

GELD

Overal in Marrakech staan geldautomaten waar je geld kunt pinnen. Zet van tevoren wel je pinpas op de wereldstand. Bij de meeste banken is dat een kwestie van een schuifje aan zetten. Als iets 500 kost dan deel je dit door 10 en kost het ongeveer € 50.

 

VERVOER IN DE STAD MARRAKECH

Eigenlijk is de stad niet zo heel erg groot en best overzichtelijk als je er een paar dagen hebt rondgelopen. De stad wordt ommuurd door dikke stadsmuren en daarbinnen speelt alle magie zich af. Taxi’s kunnen soms niet in de smalle straatjes komen en in de Medina lukt dat al helemaal niet. Te voet is dit het beste te doen. Wil je toch een taxi nemen, spreek dan van tevoren een prijs af. Taxi’s zijn goedkoop. Tip: maak een printscreen van je bestemming. Oudere taxichauffeurs spreken geen Engels of Frans. Als je iets bij Booking.com reserveert dan krijg je het adres ook in het Arabisch te zien. Daar maakte ik ook een printscreen van en liet dat zien aan de taxichauffeur. .

 

HOTEL | Marrakech tips

Er zijn dus tal van geweldige hotels in de stad. Je hebt ze vast wel eens op Pinterest bekeken. Hotels met prachtige vloeren en wanden waar ook vaak een klein zwembad op een binnenplaats is ter afkoeling. Ons hotel voor de laatste nacht is zeker een aanrader. Hieronder vind je de foto’s bij de tips.

 

TOILETTEN

Wij hebben door al het water echt heel vaak moeten plassen en over het algemeen was alles netjes en schoon. Tot onze verbazing waren de toiletten bij de Mac Donalds eigenlijk wel de vieste die we tijdens onze vakantie gezien hebben.

 

SCOOTERS

Let goed op als je je telefoon in je hand houdt. De scootertjes die langsrijden zijn er gek op en voor je het weet ben jij je telefoon kwijt. Deze scooters rijden trouwens echt door de hele stad maar ook in de Medina. Let heel goed op want verkeersregels zijn er niet.

4G | Marrakech tips

Marrakech valt buiten Europa. Zet dus je 4G (roaming) uit als je niet arm wilt worden.

 

FOTO’S MAKEN

Maak je ergens in de stad een foto wilt maken waar mensen op staan, dan wordt al snel naar geld gevraagd. Ik heb een aantal prachtige foto’s van typische Marrokkaanse mannen op straat gemaakt. Heb van tevoren gevraagd of ik een foto mocht maken en heb ze hiervoor wat geld gegeven.

 

SOUVENIRS DIE ECHT GOEDKOOP ZIJN

Manlief kocht een hele stoere reistas van leer waarmee hij ooit Chris Zeegers in een programma had zien rondlopen. Hij betaalde voor deze tas € 35. Verder kochten wij op de eerste dag al 4 sauna badlakens. Dat was fijn op onze ligbedden aan het zwembad en mijn kids hebben dit gebruikt op de terugvlucht als deken. Op de markt zijn deze in alle soorten en maten te koop. We betaalden hiervoor € 6 / stuk. Verder zijn er echt prachtige aardewerken schalen te koop. Ik was erg verliefd op schalen in een mooie groene kleur. Helaas kon ik ze niet meenemen omdat we alleen met handbagage reizen. We kochten wel een goudkleurig lampje. Op onze nieuwe slaapkamer komt een muurtje met daarop spiegeltjes of muuraccessoires die we meenemen uit elk land waar we ooit geweest zijn.

Lees hieronder verder over mijn tips in Marrakech met tieners .

 

#tip Medina

De Medina is de grote overdekte markt welke zich links van het grote plein Jamaa El-Fna bevindt. Je wordt er als het ware naartoe getrokken.

Kijk niet raar op als je in de Medina ook langs slagers komt die halve koeien uitgestald hebben in hun marktkraam. We zagen ook een keer een slager die een klein beestje met een lang staartje had hangen. Wij denken dat het een poes was.

Omdat er geen “wegen” zijn in de Medina waar een auto kan komen, vindt de bevoorrading plaats met een scooter, fiets, een handkar of een ezeltje. Wij merkten dat ’s avonds rond 18.00 uur het meest rustige moment in de Medina is. Dan kun je redelijk goed rondlopen en goed rondkijken. Wil je rondlopen en wat kopen, boek dan een gids. Deze weet als geen ander de weg in de Medina en je wordt niet lastiggevallen door verkopers.

 

#tip  Bahia Palace | Marrakech tips

Marrakech met tieners Bahia Palace

Dit paleis bezochten we aan het einde van onze vakantie. We hadden al van verschillende mensen gehoord dat het zo mooi is. Daar is niks over gelogen. Het is inderdaad prachtig maar ook erg druk.

Entree voor 2 volwassenen en 2 kinderen € 20

Adres: Avenue Imam El Ghazali, Marrakech 40000, Marokko

 

#tip  Museum Dar Si Said

marrakech met tieners museum dar si said

Dit vonden wij allemaal het meest verrassende van al het moois dat je in Marrakech kunt bewonderen. Dat kwam misschien ook omdat we er, samen met nog 5 andere bezoekers, rondliepen. We gingen ’s morgens om 10 uur al. Het is echt een prachtige plek om foto’s te maken. Vergeet niet aan het einde het kleine steegje in te lopen want daar vind je iets wat alles overtreft en waar je prachtig foto’s kunt maken. Op maandag is het museum gesloten.

Entree voor 2 volwassenen en 2 kinderen € 9

Adres: 8 Rue de la Bahia, Marrakesh 40000, Marokko

 

 

#tip Jardin Marjorelle

marrakech met tieners gardin majorelle

Midden in de drukte van Marrakech loop je een poort binnen en vanaf dat moment kom je in een binnentuin met boven je hoofd een plantendek. Het is daar heerlijk koel. Echt elk hoekje is mooi en Instagramwaardig. In deze tuin is ook het gedenkteken van Yves Saint Lorent. De entree is met 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) ongeveer € 57 maar wij vonden dit het echt wel waard.

Adres:

 

#tip Palace El-Badi | Marrakech met tieners

Binnen de stadsmuren vind je dit grote paleis. Je gaat meteen met een trapje naar beneden om af te dalen binnen de muren. Het is mooi om rond te wandelen en je kunt op een aantal plekken mooie foto’s maken.

De entree was € 20.

Adres: Ksibat Nhass, Marrakech 40000, Marokko

 

#tip Hotel La Mamounia

marrakech met tieners la mamounia hotel

Al een paar kwamen we langs de prachtige ingang van dit hotel. Ik wilde hier zo graag binnenkijken en had op internet gelezen dat dit mogelijk was. Het is één van de duurste hotels van Marrakech. Je mag foto’s maken aan de buitenkant van het hotel en van de tuin maar niet in de lobby. Het is een pracht en praal van het hoogste niveau.

Je mag in dit hotel binnenkijken van maandag tot en met vrijdag. Wij waren er op zaterdag en ik wilde dit zo graag zien. Ik heb de bewaker een aantal keer lief aangekeken en verteld dat het onze laatste dag was en dat we heel nodig moesten plassen. Toen werd voor ons een uitzondering gemaakt. Manlief was op slippers en hij moest buiten bij de bewaker wachten. De toiletten zijn sprookjesachtig.

Adres: Avenue Bab Jdid، Marrakech 40040, Marokko

 

#tip shoppingmall Menara Mall

Langs deze shoppingmall kwamen we toen we van de tuinen afkwamen. We moesten alle 4 plassen. Binnenin zijn mooie winkels en het is lekker koel. Buiten bevinden zich allemaal hippe terrassen waar je in de schaduw lekker wat kunt drinken. We kwamen van Jardin Menara.

Adres: angle Avenue Prince Moulay Rachid et Avenue Mohammed VI، Marrakech 40000, Marokko

 

#tip shoppingmall met Mac Donalds

Ook in de deze shoppingmall is het lekker koel en buiten de mall heb je een foodcourt. Ook is er een Zara en H&M in de buurt en zelfs een Zara Home.

Adres: Avenue Mohammed V, Marrakech 40000, Marokko

 

#tip marktplein El Fna

Dit is het centrale plein waar omheen het een wirwar van straatjes is. Het plein kijkt uit op de mooie toren van de Moskee Koutoubia. Dit is een Moskee gebouwd in de 12e eeuw en deze torent hoog boven alle gebouwen uit.

’s Avonds is er een soort foodmarket waarbij iedereen probeert om je ergens binnen te praten. Leuk om een keer doorheen te lopen. Op dit plein vind je ook slangenbezweerders en dansende aapjes. Dat vonden wij zielig.

#tip Moskee Koutoubia

Deze moskee is prachtig. Je ziet deze in de stad van veraf overal bovenuit stralen. De laatste avond hebben wij de sunset meegemaakt met uitzicht op de Koutoubia.

Adres: Medina Jamaa El Fenna, Marrakech 40000, Marokko

 

#tip Zwin Zwin Boutique hotel

Marrakech met tieners ontbijt Zwin Zwin boetiekhotel

De laatste nacht besloten wij te slapen in dit nieuwe hotel. De taxi reed een half uur rond en kon het niet vinden. Maar uiteindelijk na heel vaak vragen, werden we afgezet in een straatje. Zwin Zwin was een paar stappen lopen. Je komt binnen in een heel mooi licht hotel. Wat een plaatje. De kamers zijn licht en ruim. De badkamer voorzien van Marokkaanse stuk. Alles is perfect verzorgd. Op het dakterras vind je ’s avonds rond 20 uur de mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt met uitzicht op de Moskee Koutoubia.

Op het dakterras kun je ook heerlijk wat drinken en eten. Er komen heel veel toeristen alleen om te eten omdat ze in de top 10 van leukste restaurants van Marrakech staan. Eerder hadden ze een cafë en restaurant op een andere plek en uit die tijd stamt de vermelding van het leukste restaurant. Het ontbijt is heel bijzonder en perfect verzorgd. Even een duik nemen in het zwembad is heerlijk. De spa was nog net niet open toen wij hier verbleven maar geloof me. Ook dat zal tot in de puntjes verzorgd zijn. Je kunt dit hotel boeken rechtstreeks via hun website. De eigenaresse spreekt goed Engels en Frans en komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Echt een super tip als je wilt slapen midden in het centrum van Marrakech.

Adres: Dispensaire، 10 riad mokha/rue du، Marrakech 40000, Marokko

 

DON’TS

Wij hadden foto’s gezien van Jardin Menara. Toen we daar aankwamen hadden we een hoge verwachting maar het viel zo tegen. Verder waren er geen don’ts voor ons.

Adres: angle Avenue Prince Moulay Rachid et Avenue Mohammed VI، Marrakech 40000, Marokko

 

Wij hebben en prachtige en bijzondere vakantie gehad in Marrakech. Zeker een aanrader voor iedereen die cultuur met zon en een hoog chillniveau wil afwisselen.

 

Mijn excursies boek ik altijd via Get Your Guide

 • heb je een vraag dan wordt er snel gereageerd met een antwoord
 • tickets tot 24 uur van tevoren te annuleren
 • goede prijzen
 • de kwaliteit van excursies is geweldig
 • alles rondom je trip is goed geregeld
 • excursies voor elke plek op de wereld boek je hier

excursies boeken buitenland

 

 

LEES MEER BLOGS

 

Alle foto’s in dit artikel zijn door mij gemaakt en mogen, zonder overleg vooraf, niet gebruikt worden!

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over:

🖤 chronisch ziek | diabetes

🖤 koolhydraatarm eten

🖤 ondernemende moeder met 3 bedrijven en 3 blogs

🖤 2 kinderen

🖤 gescheiden met nieuwe liefde en bonuskids