woonaccessoires Aarle-Rixtel

woonaccessoires Aarle-Rixtel

Vandaag een interview met Eline van Deel Interieur in Aarle-Rixtel. Een pittoresk Brabants dorpje met een gezellige dorpskern, leuke restaurantjes en een bijzondere interieurwinkel van onderneemster Eline van Asten. Zij stelt zichzelf hieronder voor.

Ik ben Eline van Asten, 29 jaar. Getrouwd met Teun en samen ouders van Nine (11 maanden). We wonen in Aarle-Rixtel met ons hondje Pip. Per 1-1-2023 ben ik eigenaresse van Deel Interieurbeleving in Aarle-Rixtel. Een sfeervol ingerichte winkel vol (kraam)cadeaus, interieuraccessoires, kaarsen, wanddecoratie, wasparfum en andere hebbedingetjes.

 

Wat is de naam van jouw bedrijf, website en waar ben jij gevestigd?

 

Mijn bedrijf heet Deel Interieurbeleving in Aarle-Rixtel.

 

 

Waar komt je ondernemerspassie vandaan?

Ik denk dat dit aangeboren is. Mijn beide opa’s hadden een eigen bedrijf. Mijn tante en vader ook. Ik heb al zo vaak gedacht: ‘Ik wil iets voor mezelf. Zelf iets doen, zonder opgelegde regels en werktijden van een baas’. Maar tot nu toe nooit doorgezet om écht iets voor mezelf te doen.

 

Hoe heb je de stap genomen om echt ondernemer te worden?

Toen ik net was bevallen van mijn dochter Nine heeft mijn voormalige werkgever mijn contract niet verlengd in mijn zwangerschapsverlof. Eerst vond ik het prima met onze pasgeboren dochter en een bruiloft en huwelijksreis op de planning. Toen dit voorbij was, was ik weer toe om te gaan werken en iets voor mezelf te hebben. Vaak door mijn hoofd gespookt om iets voor mezelf te doen, maar wat?? Zelfs nog een keer tegen mijn man gezegd: ‘Zo’n winkel zoals Deel, dat zou leuk zijn!’ Dus toen de huidige eigenaresse van Deel Interieurbeleving een bericht op haar Instagram en Facebook plaatste dat ze haar winkel te koop zette en of er iemand was die dit wilde overnemen dacht ik meteen: ‘JA, dat is iets voor mij!’ en heb haar meteen een bericht gestuurd. Van het een kwam het ander en na 3 weken zette ik de handtekening onder het koopcontract.

 

Wat was de reactie van je familie en vrienden

Heel positief. Iedereen vond het super leuk en stoer dat ik dit aandurfde!

 

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Dat ligt er aan hoe laat. Op zondagmorgen laat mijn man mij meestal uitslapen en gaat hij er uit om voor onze dochter Nine en hondje Pip te zorgen. Aan het eind van de morgen gaat hij er vandoor om te voetballen en ben ik met Nine en Pip thuis.

 

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Dure merkkleding. Ik heb liever 3 goedkopere shirtjes voor €75 dan maar één duur shirtje van een bepaald merk voor €75.

 

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Zoals ik al eerder aangaf is het zo op mijn pad gekomen nadat ik al heel lang in mijn hoofd had dat ik graag iets voor mezelf wilde. Eigen baas, werken wanneer ík dat wil, zelf bepalen wat en wanneer.

 

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Omdat ik pas vanaf januari 2023 ondernemer ben, moet ik deze fout nog gaan maken, haha.

 

Vind je de balans tussen werk en privé moeilijk? En hoe bewaak jij deze balans zodat je niet altijd met werk bezig bent?

Ik probeer op mijn niet-werkdagen alleen tijd aan werk te besteden als mijn dochter slaapt. Mijn man heeft ook een eigen bedrijf en is door de week aan het werk. In het weekend zijn we echt samen vrij en dat is fijn!

 

Op welke social media kanalen ben jij actief? 

Facebook van Deel Interieur

Instagram van Deel Interieur

 

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Hmm lastige vraag! Wij zijn echte Bourgondiërs! Italiaans, Grieks en Sushi gaat er altijd goed in. Het leukste vind ik om zelf iets te koken (niet te ingewikkeld, maar wel zelfbedacht) en dat het dan súperlekker is.

 

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit. 

Mijn wekker gaat om half 8. Vervolgens ga ik ontbijten en de hond uitlaten. Om 9 uur sta ik in de sportschool voor een uurtje BBB-zumba! Daarna snel naar huis, douchen, boterhammen smeren en dan in de auto springen om de winkel om 11 uur te openen.

 

Wat doe je als eerste als je ’s morgens wakker wordt?

Kijken hoe laat het is en of ik nog even door kan slapen.

 

Welke ondernemersboeken kun je andere ondernemers aanbevelen?

Geen..

 

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

Gemiddeld 1 uur op Instagram en 20 minuten op Facebook per dag

 

Als je volgende week 1 miljoen zou winnen, zou je dan stoppen met ondernemen?

Nee! Ik ben pas net begonnen met ondernemen en geniet hier zo van. Hiervoor heb ik een jaar niet gewerkt en na een tijdje is het niks doen helemaal niet meer zo fijn.

 

Heb je al passief inkomen of droom je hiervan?

Ik heb nog geen passief inkomen. Onze droom is om het financieel zo goed voor elkaar te hebben om in vastgoed te investeren. Een 2e huis en deze gaan verhuren bijvoorbeeld.

 

Hoe zorg je voor me-time?

Ik ga iedere week 2 keer sporten. Soms alleen, maar meestal met vriendinnen. Daarnaast vind ik het fijn om ’s avonds lekker op de bank te hangen onder een dekentje met Netflix aan.

 

Wie is jouw grote voorbeeld?

Mijn ouders. Ze hebben altijd hard gewerkt (nu nog) maar genieten alsnog heel erg van hun vrije tijd door vaak uit eten en op vakantie te gaan. Ik ben vroeger niks te kort gekomen maar heb wel geleerd om zelf te werken voor leuke dingen en vakantie.

 

Zou je graag minder uren willen gaan werken?

Nee, ik ben pas net begonnen en vind het zo perfect.

 

Haal jij echt omzet uit social media?

Jazeker, ik plaats regelmatig content over (nieuwe) producten die te vinden zijn in de winkel. Vaak wordt dan gevraagd of deze apart gehouden kunnen worden. Er zijn genoeg mensen die echt Instagram-shoppers zijn.

 

Heeft corona impact gehad op jou als ondernemer?

Mijn bedrijf heb ik overgenomen na de coronatijd. 

 

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

De boeken van Lucinda Riley. Vooral de 7 zussen serie. Ik heb niet vaak de rust om te lezen, maar als ik het doe dan lees ik het liefst in 1 keer het hele boek uit.

 

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Mijn favoriete vakantiebestemming is buiten Nederland. Italië, Griekenland of Portugal bijvoorbeeld. Buiten Europa is sowieso Zuid-Afrika mijn favoriete vakantieland. We gaan nooit 2 keer naar dezelfde plek. Waar de vakantie aan moet voldoen is: mooi weer, mooie natuur en het allerbelangrijkste: lekker eten.

 

Is er een wijze les of nog iets anders die je andere ondernemers kunt aanraden? 

Risico’s durven nemen. Altijd jezelf afvragen: ‘Wat is nou het állerergste wat er kan gebeuren?’