Koolhydraatarme winterkoffie
Koolhydraatarme winterkoffie
Dagelijks drink ik natuurlijk met cappuccino waarover ik regelmatig blog. Zal de link hieronder nog een keer noemen. Maar als het buiten heel erg koud is, heb ik ook zin in een winterse koffie. Ooit woonde ik in voormalig Oost-Duitsland in de buurt van Berlijn (in het jaar 1999 en 2000) en ik kan me herinneren dat in het dorpscafé een winterkoffie een specialiteit was. Maar dat is al een tijd geleden en ik wist niet meer precies wat erin zat. Dit is dus mijn eigen recept van koolhydraatarme winterkoffie
Ingrediënten van deze koolhydraatarme winterkoffie
- voor 2 personen
- (soya) melk om op te schuimen (ik heb die van Melkkan met 0.9 kh/100 gram)
- 2 kaneelstokjes
- 3 stukjes steranijs
- kaneel
- melkopschuimer (zie hieronder mijn shoppingtips)
- Stevia vloeibaar sweet drops caramel of chocolade (net wat je lekker vindt)
- mooi glas
Hoe maak ik deze winterkoffie?
In een steelpannetje schenk ik de melk met daarin de kaneelstokjes en de stukjes anijs. Dat verwarm ik maar breng ik niet aan de kook. Ik laat dat een tijdje zo staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Meestal is een half uurtje wel voldoende. Wil je graag meer smaak voeg dan zelf nog wat stukjes anijs en kaneelstokjes toe.
Daarna schenk ik de melk in 2 mooie glazen. Ik heb deze beaties een tijd geleden gekocht en ben daar nog dagelijks heel blij mee. De melk schuim ik op met mijn melkopschuimer. Als je het glas iets schuin houdt, gaat dit heel goed. Dan laat ik er zwarte koffie bij lopen. Ik kies de stand waarbij de koffie het sterkste is. Dat vind ik lekker.
Nog even een mooi verhaal over het glas
Deze glazen zag ik voor de allereerste keer toen ik in Puglia / Italië was. We kregen daar koffie in bij een olijfolieproeverij. Ik was echt op slag verliefd. Wil je nu iemand een mooi cadeautje geven met moederdag, een verhuizing of in de decembermaand? Deze glazen zijn echt zo mooi en superstevig. Wij hebben 4 tieners (2 van mezelf en 2 bonustieners) en die zijn niet allemaal even ….. hoe zal ik het zeggen. Maar hier is nog nooit een glas kapot gevallen. Ik heb er ook de espressoglaasjes van. Die gebruik ik voor vanalles en nog wat.
Meer lezen:
- mijn heerlijke koolhydraatarme cappuccino
- koolhydraatarm koken: eenvoudige recepten
- rondreis door Puglia
Klik hier voor de winkel waar ik veel koolhydraatarme producten koop
Mijn naam is Angeliek en ik blog over
- ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
- stoppen met insuline spuiten
- koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
- geweldige hotspots
- mijn reizen
- interieurs
- en mijn 2 kids
Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.
Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.